08/01/2023 08/01/2023 Στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Κινσάσα πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2023 στο τέλος του Εσπερινού η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Δανιήλ. Την μοναχική κουρά τέλεσε ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος. Ο Μητροπολίτης μετέφερε στον νέο μοναχό Τιμόθεο τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ...
08 Ιανουαρίου, 2023 - 14:15

Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου στην Κινσάσα πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2023 στο τέλος του Εσπερινού η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Δανιήλ.

Την μοναχική κουρά τέλεσε ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος. Ο Μητροπολίτης μετέφερε στον νέο μοναχό Τιμόθεο τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β.

Επεσήμανε ότι του εδόθη το όνομα Τιμόθεος, αφενός μεν προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, αφετέρου δε προς τιμήν του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Τιμοθέου Κοντομέρκου, ο οποίος λάμπρυνε την τότε Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής και σήμερα Κινσάσας αλλά τίμησε με τα πολλά του χαρίσματα και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος τόνισε πως είναι υποχρέωσή μας να τιμούμε τους προκατόχους μας, οι οποίοι ποικιλοτρόπως πολλά προσέφεραν στις Μητροπόλεις που σήμερα εμείς υπηρετούμε.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης τον λόγο του ευχήθηκε στο νέο μοναχό να έχει την προστασία της Παναγίας, του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β, ο οποίος αγωνίζεται νυχθημερόν για την πρόοδο του Πατριαρχείου μας, αλλά και την ευχή του μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Τιμοθέου, του οποίου το όνομα φέρει, ώστε με τους ασκητικούς του αγώνες να ευαρεστήσει Θεώ και ανθρώποις.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων