05/12/2021 05/12/2021 Γι άλλη μια φορά ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ Πρόδρομος χρησιμοποιεί τα Μέσα Ενημέρωσης για να επικοινωνήσει τις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι που ζουν στην ξεχασμένη γωνιά του χάρτη. Παιδιά και οικογένειες που κάνουν μέρες να δουν φαγητό και ολόκληρους μήνες να δουν φάρμακα και νερό ακουμπάνε την κραυγή τους και την...
05 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 17:03

Αφρική: Κραυγή αγωνίας από τον Ιεραπόστολο της αγάπης

Διαδώστε:
Αφρική: Κραυγή αγωνίας από τον Ιεραπόστολο της αγάπης

Γι άλλη μια φορά ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ Πρόδρομος χρησιμοποιεί τα Μέσα Ενημέρωσης για να επικοινωνήσει τις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι που ζουν στην ξεχασμένη γωνιά του χάρτη.

Παιδιά και οικογένειες που κάνουν μέρες να δουν φαγητό και ολόκληρους μήνες να δουν φάρμακα και νερό ακουμπάνε την κραυγή τους και την ανάγκη τους στον ώμο των Ιεραποστόλων οι οποίοι διακονούν τον λαό του Θεού και είναι οι μόνοι που βλέπουν τις δυσκολίες και τις ανάγκες.

«Η ελπίδα μας είναι μόνο το άσπρο αυτοκίνητο…»λένε οι άνθρωποι και απεύθυνουν  έκκληση για να συνεχίσει η υδροφόρα της Επισκοπής να ξεδιψά τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης φτάνοντας στα χωριά της περιοχής.

400. 000 συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο έλεος της ξηρασίας και ωθούνται στην πείνα και στον θάνατο. Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος ταξιδεύει καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα προσπαθώντας να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή στα δακρυσμένα μάτια των παιδιών με τα πλατιά χαμόγελα.

Ο Επίσκοπος Τολιάρας αναφέρεται στα λόγια μιας μάνας που βλέπει τα παιδιά της να πεθαίνουν από την πείνα και τις κακουχίες, ενώ καθημερινά οι ανάγκες για φάρμακα και τρόφιμα είναι μεγάλες και μας τα μεταφέρει αυτούσια

«Η ελπίδα μας είναι μόνο το άσπρο αυτοκίνητο… χωρίς αυτό τα παιδιά μας αρρωσταίνουν και πεθαίνουν!» Είναι τα λόγια μιας μάνας… μιας ταλαίπωρης ύπαρξης της άνυδρης εδώ και χρόνια Νοτίου Μαδαγασκάρης που βλέπει τη σωτηρία ενός ολόκληρου χωριού στην εικόνα της λευκής υδροφόρας της Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης καθώς πλησιάζει τις παράγκες από καλάμια, άχυρα και λάσπη!

«Αγαπητοί μου αδελφοί… Χάρη στη δική σας αγάπη και στήριξη εδώ και πολύ καιρό μοιράζουμε τρόφιμα και με την υδροφόρα που έχουμε καθημερινώς μοιράζουμε 12 τόνους νερό… κάποιες μέρες ακόμη περισσότερο! Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων. Σαν πατέρας και φροντίζοντας αυτά τα παιδιά που προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον και χάρη στη δική σας στήριξη, ζητώ την ενίσχυση και τη βοήθειά σας για να μπορούμε να μην σταματήσουμε αυτό το έργο που έχουμε ξεκινήσει», λέει στο βίντεο που δημοσιεύουμε ο ποιμενάρχης.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεδιψάσουν πίνοντας λάσπη… οι άνθρωποι που καθ’ ομολογία του Θεοφιλεστάτου προσπαθούν να γεμίσουν τις χούφτες τους ακόμη και με το νερό της βαπτίσεως για να δροσίσουν το ξεραμένο στόμα τους…, χάρη στην αγάπη του κόσμου και την αυταπάρνηση εκείνων που κάνουν πράξη το μήνυμα του Ευαγγελίου συνεχίζουν να αναπνέουν… και θα συνεχίζουν όσο βρίσκονται στην ψυχή και στο μυαλό μας.

Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης
Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης GR3901104680000046800782982

Δείτε το βίντεο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων