28/07/2019 28/07/2019 Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του ιστορικού Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι,που σάρωσε τον περασμένο Μάρτιο την πόλη Μπέιρα της Μοζαμβίκης. Με ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, (ύψιστος τίτλος τιμής που απονέμεται σε κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι διακρίνονται για το μεγαλόπνοο και μακράς...
28 Ιουλίου, 2019 - 10:16

Ξαναφτιάχνουν την ελληνοθόρδοξη εκκλησία στη Μοζαμβίκη που κατέστρεψε ο κυκλώνας!

Διαδώστε:
Ξαναφτιάχνουν την ελληνοθόρδοξη εκκλησία στη Μοζαμβίκη που κατέστρεψε ο κυκλώνας!

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του ιστορικού Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι,που σάρωσε τον περασμένο Μάρτιο την πόλη Μπέιρα της Μοζαμβίκης.

Με ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, (ύψιστος τίτλος τιμής που απονέμεται σε κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι διακρίνονται για το μεγαλόπνοο και μακράς διάρκειας έργο τους, κοινωνικό και πνευματικό.), κ. Μαρίνα Τσιχλάκη πήρε την πρωτοβουλία για την άμεση αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού.

Πρόσφατα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης με την ανακατασκευή της στέγης καθώς και των ζημιών εντός και εκτός του ναού και συνεχίζονται σε έντονο ρυθμό.

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης ευχαρίστησε δημοσίως την κ. Τσιχλάκη αναρτώντας την παρακάτω επιστολή στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης:

ΜΠΕΙΡΑ Μοζαμβίκης
ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

“ τίποτε δεν θα χαθεί στον αιώνα των αιώνων, όσο διατηρούμε ζωντανή την μνήμη και την πίστη μας”

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του ιστορικού Ελληνορθοδόξου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι,που σάρωσε τον περασμένο Μάρτιο την πόλη Μπέιρα της Μοζαμβίκης .

Για άλλη μια φορά η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, (ύψιστος τίτλος τιμής που απονέμεται σε κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι διακρίνονται για το μεγαλόπνοο και μακράς διάρκειας έργο τους, κοινωνικό και πνευματικό.) κ. ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΧΛΑΚΗ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έπραξε το μέγιστο..

Με ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον πήρε την πρωτοβουλία
για την άμεση αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού.
Πρόσφατα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης με την ανακατασκευή της στέγης καθώς και των ζημιών εντός και εκτός του ναού και συνεχίζονται σε έντονο ρυθμό.

Από την πλευρά μου αισθάνομαι πιεστικό χρέος να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια την παλιά συνεργάτιδα μου κατά την διακονία μου στην όμορφη χώρα της Μοζαμβίκης που για άλλη μια φορά σεμνά και ταπεινά μας έδειξε πρώτη το δρόμο της προσφοράς και της αγάπης προς την εκκλησία και τον Ελληνισμό

Συγχαρητήρια ΜΑΡΙΝΑ σε εσένα και σ όλη την οικογένεια ΤΣΙΧΛΑΚΗ

Με τιμή

+ Ο Ζαμπιας
ΙΩΑΝΝΗΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων