11/03/2024 12/03/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδίτη Γεράσιμο, τον Αρχιερατικό Επόπτη Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο, τον Οικονόμο Ραφαήλ, τον Αρχιδιάκονο Παΐσιο και τους Διακόνους Τιμόθεο, Δανιήλ, Ιερόθεο και Αχίλλειο. Ο...
11 Μαρτίου, 2024 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 0:47

Κυριακή της Απόκρεω στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδίτη Γεράσιμο, τον Αρχιερατικό Επόπτη Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο, τον Οικονόμο Ραφαήλ, τον Αρχιδιάκονο Παΐσιο και τους Διακόνους Τιμόθεο, Δανιήλ, Ιερόθεο και Αχίλλειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος μίλησε περί των εσχάτων και για την μετάνοια των ανθρώπων.

Μεταξύ των άλλων είπε τα εξής: «Κανένας δεν είναι αναμάρτητος, κανένας δεν είναι καθαρός. Και μόνος καθαρός ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Αυτός βαστάζει την αμαρτία του κόσμου και επιθυμεί την σωτηρία του καθενός. Σε αυτόν να καταφύγουμε, να ταπεινωθούμε και να ομολογήσουμε τα αμαρτήματα μας. Μύριες φορές αμαρτήσαμε, μύριες να μετανοήσουμε “.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος ενημέρωσε τους πιστούς περί της ελεύσεως στην Κινσάσα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και για τις εις Επίσκοπον χειροτονίες των Αρχιμανδριτών Τιμοθέου και Αθανασίου που θα τελέσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας.

Επίσης ενημέρωσε τον κόσμο και περί της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Μπούνιας και Κισαγκάνι κ. Πολυκάρπου που τελέστηκε την ίδια ημέρα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων