01/04/2019 01/04/2019       Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκαν οι ακολουθίες κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Χθες στον περικαλλή και μεγαλοπρεπή Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της μεγαλουπόλεως Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, αφενός μεν τιμήθηκε ο Τίμιος Σταυρός, αφετέρου δε -εκ μεταφοράς για να διευκολυνθούν τα σχολεία- έγινε η Δοξολογία για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της...
01 Απριλίου, 2019 - 22:05

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Νότια Αφρική και Δοξολογία για την ελληνική επέτειο του 1821

Διαδώστε:
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Νότια Αφρική και Δοξολογία για την ελληνική επέτειο του 1821

      Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκαν οι ακολουθίες κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Χθες στον περικαλλή και μεγαλοπρεπή Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της μεγαλουπόλεως Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, αφενός μεν τιμήθηκε ο Τίμιος Σταυρός, αφετέρου δε -εκ μεταφοράς για να διευκολυνθούν τα σχολεία- έγινε η Δοξολογία για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της Ελλάδας.
     Της εόρτιας Ευχαριστιακής και Εθνικής Συνάξεως προέστη ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνός, ενώ για όλα είχε άριστα μεριμνήσει ο εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βισβίνης, με τους συνεργάτες τους.
     Παρόντες ήταν όλοι οι τα πρώτα φέροντες της ελληνικής Διασποράς, πάμπολλοι νέοι, οι οποίοι μάλιστα, μετά το τέλος των ιερών τελετών, χόρεψαν δημοτικούς χορούς στην Κοινοτική Αίθουσα και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.
Πηγή: www.nyxthimeron.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων