06/06/2022 06/06/2022 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ στην πόλη Uli, της πολιτείας Anambra, στη Νιγηρία. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμ π. Κορνήλιος Osuji ο όποιος κήρυξε και τον θείο λόγο, επισημαίνοντας πως ο Άγιος Σπυρίδων απάντησε τον Αρείο χρησιμοποιώντας...
06 Ιουνίου, 2022 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2022 - 16:49

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Νιγηρία

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Νιγηρία

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ στην πόλη Uli, της πολιτείας Anambra, στη Νιγηρία.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμ π. Κορνήλιος Osuji ο όποιος κήρυξε και τον θείο λόγο, επισημαίνοντας πως ο Άγιος Σπυρίδων απάντησε τον Αρείο χρησιμοποιώντας τη λέξη «Κεραμίδι», που αποτελείται από τρία στοιχεία, το χώμα, το νερό και τη φωτιά, όπως ακριβώς δηλαδή και η Αγία Τριάδα από τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Να σημειώσουμε ότι με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξάνδρου, η Κυριακή των Αγίων Πατέρων, έχει καθιερωθεί ως γιορτή για όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως και κάθε ενορία πανηγυρίζει και χαίρεται για τον ιερέα της.

Προ της Απολύσεως, ο π. Κορνήλιος μετέφερε την ευχή του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος εξαιτίας θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν βρίσκεται στην Νιγηρία αλλά αναφέρει ότι με χάρη του Θεού είναι καλά και θα επιστρέψει πολύ σύντομα στην έδρα του και τα πνευματικά του παιδιά, ενώ παρακαλεί όλους να τον έχουν πάντα στην προσευχή τους όπως και εκείνος προσεύχεται για όλη την Μητρόπολη του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων