17/10/2023 17/10/2023 Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, τελέσθηκε χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στην Ιερατική Σχολή “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙ ΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο. Η Σχολή λειτουργεί φέτος για τρίτη χρονιά. Η...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 14:21

Λειτουργεί και φέτος το φυτώριο ιερέων και ιεραποστόλων την Επισκοπής Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Λειτουργεί και φέτος το φυτώριο ιερέων και ιεραποστόλων την Επισκοπής Μπουκόμπας

Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, τελέσθηκε χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στην Ιερατική Σχολή “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙ ΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Χρυσόστομο.

Η Σχολή λειτουργεί φέτος για τρίτη χρονιά. Η δε φοίτηση είναι διετής. Ήδη έχουν αποφοιτήσει 17 Ιεροσπουδαστές. Έξι από αυτούς έχουν χειροτονηθεί κληρικοί και οκτώ έχουν συνεχίσει τις σπουδές τους στο Ορθόδοξο Κολλέγιο “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Μουάνζας.

“Στη Σχολή οι νέοι ιεροσπουδαστές έχουν σκοπό την Ιερωσύνη και την Ιεραποστολή. Υπεύθυνος σπουδών είναι ο Θεολόγος Γιάννης Τούμπα από το Κογκό και διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα από τα Φροντιστήρια “ΑΞΙΑ” των Σπάτων, από πνευματικά παιδιά του Σεβ. Αγίου Μεσογαίας. Οικονομικά βοηθούν για την συντήρηση της Σχολής η Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων και η Ενορία της Santa Barbara της Καλιφόρνιας. Όλους τους χορηγούς μας ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε”, αναφέρει ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων