11/02/2021 11/02/2021 Έκκληση για βοήθεια, ώστε να μην σταματήσει η κατασκευή του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού στο Τσικουάουα του Μαλάουι, απευθύνει ο Επίσκοπος του Μαλάουι κ. Φώτιος, με επιστολή του. Τονίζει μάλιστα, ότι  βασική προτεραιότητα είναι το κτίσιμο Ιερών Ναών, Ιερών θυσιαστηρίων, για να τελούνται τα Ιερά Μυστήρια, Ιερές Ακολουθίες και να προετοιμάζονται ανθρώπινες υπάρξεις «υπέρ...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 16:09

Μαλάουι: Προτεραιότητα το χτίσιμο ναών

Διαδώστε:
Μαλάουι: Προτεραιότητα το χτίσιμο ναών

Έκκληση για βοήθεια, ώστε να μην σταματήσει η κατασκευή του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού στο Τσικουάουα του Μαλάουι, απευθύνει ο Επίσκοπος του Μαλάουι κ. Φώτιος, με επιστολή του. Τονίζει μάλιστα, ότι  βασική προτεραιότητα είναι το κτίσιμο Ιερών Ναών, Ιερών θυσιαστηρίων, για να τελούνται τα Ιερά Μυστήρια, Ιερές Ακολουθίες και να προετοιμάζονται ανθρώπινες υπάρξεις «υπέρ ων Χριστός απέθανε», δια την αιώνια πατρίδα, την Βασιλεία των Ουρανών.

Οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αφρικανική αυτή χώρα, μία από τις φτωχότερες του κόσμου, σε συνάρτηση με την πανδημία έχουν σταματήσει τις εργασίες αποπεράτωσης του ναού. Σημειώνεται ότι στο Μαλάουι τα τρία τέταρτα των κατοίκων ζουν κάτω από το διεθνές όριο της φτώχειας που ορίζεται στο 1,25 δολ. την ημέρα, ένας στους δέκα πάσχει από AIDS και το προσδόκιμο ζωής είναι μόλις 47 έτη. Tο μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στο Μαλάουι είναι 294 δολάρια.

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσω μαζί σας.Δοξάζω το Θεό για την Αγάπη Του, δοξάζω το Θεό για την μακροθυμία Του στην ταπεινότητα μου που με ανέχεται να διακονώ το μεγάλο αυτό και υπεύθυνο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής.

 

 

Όπως γνωρίζετε, η Εκκλησία ανέθεσε τη μεγάλη ευθύνη να είμαι ο Πρώτος Επίσκοπος της όμορφης χώρας του Μαλάουι. Να είμαι ο πνευματικός πατέρας Ελλήνων ομογενών και ιθαγενών.Στα πλαίσια αυτής της διακονίας, με τις ευχές και την αγάπη του Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β΄ αλλά και τις δικές σας προσευχές και συμπαράσταση, προσπαθώ να βάλλω προτεραιότητες. Η βασικότερη απ’ αυτές, νομίζω ότι είναι το κτίσιμο Ιερών Ναών, Ιερών θυσιαστηρίων, δια να τελούνται τα Ιερά Μυστήρια, Ιερές Ακολουθίες, να προετοιμάζονται ανθρώπινες υπάρξεις «υπέρ ων Χριστός απέθανε», δια την αιώνια πατρίδα, την Βασιλεία των Ουρανών.

 

 

Ανοίγω την καρδιά μου, αδελφοί μου αγαπημένοι και ομολογώ Τον πόνο που έχω για τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού μας στο Νότιο Μαλάουι και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τσικουάουα. Ευρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο και μπορεί, εφόσον αποπερατωθεί μετά του οικήματος δια τον Ιερέα και το Βαπτιστήριο, να αποτελέσει σπουδαίο κέντρο Ιεραποστολής δια την ευρύτερη περιοχή. [….]

Πολλά θα μπορούσα να γράψω για τις δραστηριότητες και τα οράματα για την Οργάνωση της Επισκοπής του Μαλάουι. Η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική. Η φτώχεια και οι αρρώστιες μαστίζουν τον λαό. Σοβαρό πρόβλημα έχουμε με τον επισιτισμό, διότι δεν διαθέτουμε τους οικονομικούς πόρους που θα έπρεπε. Για το θέμα αυτό θα σας γράψω σύντομα. [….]

Τέλος, θέλω να γνωρίζετε, αγαπητοί μου αδελφοί, ότι λειτουργούν δύο σχολεία, το ένα Νηπιαγωγείο και Δημοτικό και το άλλο Γυμνάσιο. Επίσης, ένα τρίτο, που ήδη άρχισε να λειτουργεί δοκιμαστικά, προσπαθούμε, πολύ γρήγορα να λειτουργήσει επίσημα. Πρόσφατα αποφασίσαμε να ιδρύσουμε και τέταρτο σχολείο, όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν.

Κλείνοντας, παρακαλούμε και πάλι την αγάπη σας. Βοηθήστε μας για την αποπεράτωση του Ι. Ναού της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού προς δόξαν του Θεού της Αγάπης και σωτηρίαν των ψυχών των νεοφώτιστων αδελφών μας. Αμήν.

Μετά πολλών ευχών και ευγνωμοσύνης,

† Ο Επίσκοπος Μαλάουι Φώτιος Α΄

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην ierapostoli.wordpress.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων