05/05/2019 05/05/2019 Ο Πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι έδωσε την Κυριακή 5 Μαΐου στην  Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας 30 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και δεσμεύτηκε να  προσθέσει  άλλα 270 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή κι άλλων τόπων λατρείας στην Καμπάλα. Στην τελετή συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας στο πλαίσιο των...
05 Μαΐου, 2019 - 20:36

Μαραθώνιος συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση Ορθόδοξου Ναού στην Ουγκάντα

Διαδώστε:
Μαραθώνιος συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση Ορθόδοξου Ναού στην Ουγκάντα

Ο Πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι έδωσε την Κυριακή 5 Μαΐου στην  Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας 30 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και δεσμεύτηκε να  προσθέσει  άλλα 270 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή κι άλλων τόπων λατρείας στην Καμπάλα.

Στην τελετή συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα, ο πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης να κινητοποιήσει πόρους από την ορθόδοξη αδελφότητα στην Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και τη Ρωσία, μεταξύ άλλων για την κατασκευή του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού.

Η συγκέντρωση κεφαλαίων ξεκίνησε με τη δημοπρασία του πορτρέτου του προέδρου της χώρας. Αυτός ο Ναός θα σφραγίσει τα 100 χρόνια της ορθόδοξης πίστης στην Ουγκάντα, η οποία ξεκίνησε περιέργως χωρίς κανένα ξένο ιεραποστολικό έργο.

Ο γενικός εισαγγελέας, π. Paul Mutaasa, λέει ότι το ταξίδι της Ορθόδοξης Εκκλησίας άρχισε και συνεχίζει να ανθίζει με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος.

Δείτε το βίντεο από το μαραθώνιο συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση του Ορθόδοξου ναού της Αγία Σοφίας στην Ουγκάντα:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων