30/03/2023 30/03/2023 Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανισμών και συλλόγων της Αλεξάνδρειας είχε το βράδυ της Δευτέρας, 27 Μαρτίου 2023 ο Μαργαρίτης Σχινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο επισήμου επισκέψεώς του στην Αίγυπτο. Ο κ. Σχινάς αφίχθη οδικώς από το Κάϊρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ), όπου παρεκάθησε σε δείπνο, το...
30 Μαρτίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2023 - 8:30

Μαργαρίτης Σχοινάς: Αμείωτη στήριξη της Ε.Ε. προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Μαργαρίτης Σχοινάς: Αμείωτη στήριξη της Ε.Ε. προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανισμών και συλλόγων της Αλεξάνδρειας είχε το βράδυ της Δευτέρας, 27 Μαρτίου 2023 ο Μαργαρίτης Σχινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο επισήμου επισκέψεώς του στην Αίγυπτο.

Ο κ. Σχινάς αφίχθη οδικώς από το Κάϊρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ), όπου παρεκάθησε σε δείπνο, το οποίο προσέφερε προς τιμήν του το Αιγυπτιακό Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρείας.

Τον υψηλό επισκέπτη προσεφώνησαν καταλλήλως η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας κα. Λιλίκα-Ειρήνη Θλιβίτη, προς τον οποίο προσέφερε αναμνηστικό αργυρό δίσκο, ο εκπροσωπών τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και ο κ.Ahmed El Wakil, Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μεγάλης Πόλεως.

Αμείωτη στήριξη προς το παλαίφατο Πατριαρχείο

Κατά την αντιφώνησή του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ευχαριστίες για την θερμή υποδοχή και εξεδήλωσε τόσο το έντονο ενδιαφέρον της Ε.Ε για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της με το Αιγυπτιακό κράτος, όσο και την αμείωτη στήριξη προς το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας το ρόλο τους, ως σπουδαίων πολυαιωνίων πρεσβευτών του ελληνικού πνεύματος και ως ακαταλύτων συνδέσμων σταθερής συνεργασίας με την Νειλοχώρα.

Κατά την διάρκεια του δείπνου ο κ. Σχινάς είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμονα περί του εν γένει πολυμερούς έργου του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρική και των αναφυομένων σε αυτό προσκομμάτων, ως και με την Πρόεδρο του ΕΝΟΑ κα. Λιλίκα Θλιβίτη, περί σημαντικών θεμάτων του περιωνύμου Ναυτικού Ομίλου.

Στο δείπνο παρεκάθησαν, εκτός των προαναφερθέντων προσώπων, ο Πρέσβυς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στο Καΐρο κ.Christian Berger, ο Εντιμολογιώτατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρειας κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, o Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ανδρέας Βαφειάδης, μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Επιμελητηρίου Επιχειρηματιών και υψηλόβαθμοι συνεργάτες του κ. Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις Βρυξέλλες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων