19/07/2019 19/07/2019 Το Ιγκανγκιμάλε είναι ένα δυσπρόσιτο χωριό το οποίο απέχει μισή ώρα από το ιεραποστολικό κέντρο του Κινταμάλι. Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολος μέσα από δάση, πυκνή βλάστηση και βράχια. Αυτό το χωριό επισκέφθηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2019 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος έπειτα από παράκληση των κατοίκων, για...
19 Ιουλίου, 2019 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2019 - 14:16

«Μαθαίνοντας την Ευχή του Ιησού στην Αφρική»

Διαδώστε:
«Μαθαίνοντας την Ευχή του Ιησού στην Αφρική»

Το Ιγκανγκιμάλε είναι ένα δυσπρόσιτο χωριό το οποίο απέχει μισή ώρα από το ιεραποστολικό κέντρο του Κινταμάλι. Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολος μέσα από δάση, πυκνή βλάστηση και βράχια. Αυτό το χωριό επισκέφθηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2019 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος έπειτα από παράκληση των κατοίκων, για να τους μιλήσει για την Ορθόδοξη πίστη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, δέντρο, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με τραγούδια και πολύ ενθουσιασμό. Σαν να περίμεναν κάτι πολύτιμο για πολλά χρόνια! Μικροί και μεγάλοι κάθισαν κάτω από ένα μεγάλο δέντρο και σαν σφουγγάρι ρουφούσαν τα λόγια του Επισκόπου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Τους μίλησε για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την πνευματική ζωή. Τους μίλησε για την προσευχή και συγκεκριμένα για τη δύναμη της ευχής: 《Bwana Yesu Christo unihurumie》. Τη γνωστή σε όλους μας ευχή: 《Κύριε Ιησού Χριστέ ελεησόν με》. Στην κατήχηση βοήθησε και ο Μάρκος, ο οποίος μιλάει την ελληνική γλώσσα και είναι από τα δραστήρια στελέχη του ιεραποστολικού κέντρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Μετά την κατήχηση όλοι μαζί κατευθυνθήκαν προς το οικόπεδο στο οποίο θα χτιστεί ο ναός του χωριού. Όμορφη τοποθεσία από την οποία αντικρίζει κάνεις τα γύρω χωριά. Πριν την αναχώρησή του ο Θεοφιλέστατος μοίρασε στους κατοίκους ένα μικρό προσευχητάριο με την ακολουθία του Αποδείπνου και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας, ενώ στους μικρούς μας φίλους εικονάκια με τι μορφές διαφόρων Αγίων της Εκκλησίας μας!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Ετικέτες: , ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων