20/12/2023 21/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος μετέβη το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 σε δύο ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Ιερού Χρυσοστόμου στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Κινσάσα, προκειμένου μαζί με ιερείς και διακόνους να τελεσουν το μυστήριο του Βαπτίσματος. Στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας προσήλθε επίσης και η ενορία του...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2023 - 1:10

Μαζική βάπτιση σε ενορίες της Κινσάσα στη Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Μαζική βάπτιση σε ενορίες της Κινσάσα στη Λ.Δ. Κονγκό

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος μετέβη το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 σε δύο ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Ιερού Χρυσοστόμου στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Κινσάσα, προκειμένου μαζί με ιερείς και διακόνους να τελεσουν το μυστήριο του Βαπτίσματος.

Στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας προσήλθε επίσης και η ενορία του Αγίου Παΐσίου διότι ακόμη δεν ανοικοδομήθηκε Ναός και Βαπτιστήριο. Συνολικά 40 ιθαγενείς αδελφοί έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος μίλησε και στις δύο ενορίες εκφράζοντας την χαρά του που οι άνθρωποι αποδέχονται το Ευαγγέλιο και την Ορθόδοξη πίστη και έτσι η Ορθοδοξία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερα μέρη του Κονγκό. Επίσης αναφέρθηκε σε κάποια σημεία του Μυστηρίου και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος μετέβη στην ενορία της Παναγίας Άξιον Εστίν και τέλεσε το μυστήριο του Βαπτίσματος.

Είκοσι αδελφοί μας μετά από ικανή κατήχηση προσήλθαν στον Ιερό Ναό και έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα. Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των μικρών και των μεγάλων. Το φως των κεριών φώτιζαν τα πρόσωπα των νεοφωτίστων, φως, το οποίο ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος, να αντανακλούν σε όλη τους στην ζωή μέσα στον κόσμο.

Την εβδομάδα αυτή ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί σε όλες τις ενορίες της Κινσάσας για να χαρεί μαζί τους για την προσέλευση νέων ανθρώπων στην Ορθοδοξία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων