13/10/2021 13/10/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Με “άρωμα” Ελλάδας και Κύπρου ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στην Ουγκάντα. Μετά την Δοξολογία που τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καμπάλα και το τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιωνά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 21:06

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Με “άρωμα” Ελλάδας η ιεραποστολική περιοδεία

Διαδώστε:
ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Με “άρωμα” Ελλάδας η ιεραποστολική περιοδεία

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Με “άρωμα” Ελλάδας και Κύπρου ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στην Ουγκάντα.

Μετά την Δοξολογία που τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καμπάλα και το τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Ιωνά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Λουγκούζι. Μετά την δοξολογία που τελέστηκε για την άφιξή του Μακαριωτάτου στο ναό, ο οποίος ήταν γεμάτος από πιστούς και μικρά παιδιά, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος μίλησε για το μεγάλο ιεραποστολικό έργο του μακαριστού κυρού Ιωνά αλλά και την ανάγκη οι πιστοί να μείνουν κοντά στην Εκκλησία.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας φύτεψε ένα δέντρο έξω από τον ναό.

Η πρώτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Μακαριωτάτου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στην περιοχή Μόντε. Εκεί έγινε δεκτός από την αδελφότητα ενώ τα παιδιά του ορφανοτροφείου που λειτουργεί στους χώρους της Μονής επεφύλαξαν μια έκπληξη στον Πατριάρχη Θεόδωρο, καθώς χόρεψαν παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς.

Συγκινημένος ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την αδελφότητα και τα παιδιά την όμορφη υποδοχή που του επεφύλαξαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων