12/06/2022 12/06/2022 Μετά από πολλές δεκαετίες, εορτάσθηκε πανηγυρικά η Δεσποτική εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, στον εορτάζοντα ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ελληνικής Κοινότητος Δίρε Δάουα, στην Ανατολική Αιθιοπία. Την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Εσπερινό της Γονυκλισίας τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ. Παρόντες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Γεώργιος Γεωργαλής, μέλη...
12 Ιουνίου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 13:19

Με κουρά μοναχού εορτάστηκε πανηγυρικά η Πεντηκοστή στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Με κουρά μοναχού εορτάστηκε πανηγυρικά η Πεντηκοστή στην Αιθιοπία

Μετά από πολλές δεκαετίες, εορτάσθηκε πανηγυρικά η Δεσποτική εορτή της Αγίας Πεντηκοστής, στον εορτάζοντα ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της Ελληνικής Κοινότητος Δίρε Δάουα, στην Ανατολική Αιθιοπία.

Την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Εσπερινό της Γονυκλισίας τέλεσε ο οικείος ποιμενάρχης Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Γεώργιος Γεωργαλής, μέλη της Παροικίας και Ορθόδοξοι πιστοί.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου, κατά την Μεγάλη Δοξολογία, προσήλθε ο υποψήφιος κ. Ιωάννης Mukeke Mabedi, με καταγωγή από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, υιός υπερπολύτεκνης Ορθόδοξης οικογένειας, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, ο οποίος υπηρετεί το τελευταίο διάστημα στην Αιθιοπία., όπου εκάρη “εις Αρχάριον Ρασοφορούντα” Μοναχό, λαμβάνοντας το όνομα “Αιδέσιος”.

Ο Άγιος Αιδέσιος ο Πρεσβύτερος, ιεραπόστολος της Αιθιοπίας, υπήρξε κατά σάρκα αδελφός του Μεγάλου Φωτιστή της Αβησσυνίας, Αγίου Φρουμεντίου επισκ. Αξώμης, όπου μαζί κήρυξαν τον Χριστιανισμό στην περιοχή.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς τον Μοναχό π. Αιδέσιο τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ευχαριστώντας Τον για την ευλογία που παρείχε για την τέλεση της Κουράς.

Επίσης, ανακοίνωσε πως την επομένη Κυριακή των Αγίων Πάντων, 19 Ιουνίου 2022, ο Μοναχός π. Αιδέσιος θα λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων