23/04/2022 23/04/2022 Στα πολλαπλά θύματα των πολέμων αναφέρθηκε στο μήνυμά του για το Πάσχα 2022 ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος. ““Συνοχή λαών” και “ακοές και οράσεις πολέμου” μετά της στυφής γεύσεως των φρικωδιών, ως να μην έφταναν δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι να μας διδάξουν τη θηριωδία που κρύβει μέσα του ο εμπαθής άνθρωπος για τον συνάνθρωπο”, είπε μεταξύ...
23 Απριλίου, 2022 - 15:49

Με μήνυμα για ειρήνη η Εγκύκλιος για το Πάσχα του Μητροπολίτη Καμερούν

Διαδώστε:
Με μήνυμα για ειρήνη η Εγκύκλιος για το Πάσχα του Μητροπολίτη Καμερούν

Στα πολλαπλά θύματα των πολέμων αναφέρθηκε στο μήνυμά του για το Πάσχα 2022 ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος. ““Συνοχή λαών” και “ακοές και οράσεις πολέμου” μετά της στυφής γεύσεως των φρικωδιών, ως να μην έφταναν δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι να μας διδάξουν τη θηριωδία που κρύβει μέσα του ο εμπαθής άνθρωπος για τον συνάνθρωπο”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

Τούτο το Πάσχα και για εμάς εδώ στους Κυριακούς αμπελώνες της Αφρικής μοιάζει αλλόκοτο, παράξενο, γεμάτο φόβο κι απειλές.

Τα όσα βλέπουμε πρωτόγνωρα!

Τα όσα ακούμε μια αλλοίωση της αληθείας, μια αντίθεση με την ποιότητα του Σπόρου που προσπαθούμε να σπείρουμε.

Έργοις και λόγοις αδελφοί μας ομόδοξοι κι ομογάλακτοι προσπαθούν να ερμηνευτεί ο Λόγος του Θεού, το θέλημα του Θεού με πνεύμα, όχι απλά κοσμικό αλλά απόκοσμο και θελήματα ανθρώπων…
Κι όλα στο όνομα της σωτηρίας του Κόσμου, της παραδόσεως της Αγίας μας Εκκλησίας…

“Συνοχή λαών” και “ακοές και οράσεις πολέμου” μετά της στυφής γεύσεως των φρικωδιών, ως να μην έφταναν δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι να μας διδάξουν τη θηριωδία που κρύβει μέσα του ο εμπαθής άνθρωπος για τον συνάνθρωπο.

Δεόμενος Του πολλά παθόντος και σταυρωθέντος και ταφέντος και Αναστάντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ενώνω τις ευχές μου μετά των υμετέρων ευχών υπέρ καταστάσεως και ειρηνεύσεως του σύμπαντος κόσμου, ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών, υπέρ ειρηνεύσεως καθενός μας προσωπικώς, ώστε η επίνευση του Παναγίου Πνεύματος ν’ ανορθώσει καρδίας συντετριμμένας και παρηγορήσει τα πολλαπλά θύματα των πολέμων.

Έρχου Κύριε εν τω φωτί της Αναστάσεώς Σου και φώτισε και τις Ουκρανικές γαίες των θυμάτων, εσύ το αιώνιο Θύμα της ανθρωπότητός Σου ότι εκεί εχαράχθη περί πάντων ημών των περιλειπομένων “μανή, θεκέλ, φάρες”…

Ο Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων