13/08/2022 13/08/2022 Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα τρίμηνης φιλοξενίας νέων 14-17 και 18-25 ετών τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κασίκιζι “ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ” το οποίο φέτος φιλοξένησε περίπου 1.000 παιδιά με το σύνθημα “Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ”. Τα αγιογραφικά μαθήματα και η κατήχηση είχαν σαν κεντρικό θέμα την γνωριμία...
13 Αυγούστου, 2022 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 13:47

Με σύνθημα ο “Χριστός της Αφρικής” φιλοξενήθηκαν 1.000 παιδιά στην Τανζανία

Διαδώστε:
Με σύνθημα ο “Χριστός της Αφρικής” φιλοξενήθηκαν 1.000 παιδιά στην Τανζανία

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα τρίμηνης φιλοξενίας νέων 14-17 και 18-25 ετών τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κασίκιζι “ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥ” το οποίο φέτος φιλοξένησε περίπου 1.000 παιδιά με το σύνθημα “Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ”.

Τα αγιογραφικά μαθήματα και η κατήχηση είχαν σαν κεντρικό θέμα την γνωριμία με τον Σωτήρα Χριστό. Παρουσιάσθηκε η φιλοξενία του ίδιου του Κυρίου Ιησού Χριστού επί δυόμιση χρόνια στην Αίγυπτο της Αφρικής και η ευλογία Του στην Αφρική.

“Στην Αφρική είμασταν ειδωλολάτρες και γίναμε χριστιανοί. Και πάλι όμως οι περισσότεροι Αφρικανοί δεν γνωρίζουν τον αληθινό Χριστό, γιατί δεν ανήκουν στο Σώμα Του που είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Καθήκον μας σαν ορθοδόξων να έχουμε ζωντανή σχέση μαζί Του και να τον γνωρίσουμε και στους συμπατριώτες μας, που ανήκουν σε αιρέσεις και σχίσματα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επισκοπή Μπουκόμπας και Κεντρικής Τανζανίας.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Ιερέων και των Κατηχητών για την επιλογή και αποστολή των νέων στο Ιεραποστολικό Κέντρο Φιλοξενίας. “Επενδύουμε στα παιδιά και τους νέους μας γιατί είναι το μέλλον και η βάση για την προώθηση της Ιεραποστολής στην Τανζανία”, καταλήγει η Επισκοπή στην ανακοίνωσή της.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων