09/12/2021 09/12/2021 Ξεκινά τους επόμενους μήνες η ανέγερση του Ιεραποστολικού Κέντρου της Αγίας Ευφημίας στην Γκέιτα της βορειοδυτικής Τανζανίας. Εκεί όπου πριν από 60 χρόνια (1962) ξεκίνησε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή από τον Ελληνοκύπριο ομογενή Κώστα Χατζηκωσταντίνου και την μετέπειτα δράση του μακαριστού π. Θεοδώρου Νυαγκιάμα και του σημερινού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου....
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:36

Με την ευχή να στερεωθεί η Ορθοδοξία στην Τανζανία

Διαδώστε:
Με την ευχή να στερεωθεί η Ορθοδοξία στην Τανζανία

Ξεκινά τους επόμενους μήνες η ανέγερση του Ιεραποστολικού Κέντρου της Αγίας Ευφημίας στην Γκέιτα της βορειοδυτικής Τανζανίας. Εκεί όπου πριν από 60 χρόνια (1962) ξεκίνησε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή από τον Ελληνοκύπριο ομογενή Κώστα Χατζηκωσταντίνου και την μετέπειτα δράση του μακαριστού π. Θεοδώρου Νυαγκιάμα και του σημερινού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου.

Η περιφέρεια της Γκέιτα έχει 1.000.000 κατοίκους και η ομώνυμη πόλη είναι κέντρο εξόρυξης χρυσού με πολλούς επιχειρηματίες και επιστήμονες και γενικότερα πληθυσμό ανεβασμένο κοινωνικά και οικονομικά, με έντονη την παρουσία ξένων επενδυτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ιερά Επισκοπή Μπουγκόμπα “η παρουσία των Παπικών, Προτεσταντών κάθε είδους, αλλά και των Μουσουλμάνων είναι ισχυρή και αδιάκοπη. Οι Ορθόδοξοι αποτελούμε μειονότητα και είμαστε πολύ αδύναμοι μπροστά τους. Η ευρύτερη περιοχή της Γκέιτα διαθέτει δεκαεννέα Ενορίες και δώδεκα κτισμένους Ναούς, που εξυπηρετούνται από έξι Ιερείς και είκοσι οκτώ Κατηχητές. Εκεί όπου βρίσκεται ο Ι. Ναός της Αγίας Ευφημίας, διαθέτουμε ένα οικόπεδο δέκα (10) στρέμματα και μία γεώτρηση με πολύ νερό. Ο χώρος αυτός ευελπιστούμε να γίνει το Ιεραποστολικό Κέντρο όλης της περιοχής της Γ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας Γκέιτας. Επιθυμούμε να ανεγερθεί ένας χώρος φιλοξενίας παιδιών και νέων και πιστών με τραπεζαρία, κουζίνα και τέσσερεις θαλάμους είκοσι ατόμων. Ήδη ετοιμάζουμε τα σχέδια και, αφού συν Θεώ πάρουμε την άδεια, θα ξεκινήσουμε. Η ανάγκη είναι μεγάλη. Οι πιέσεις από τους εχθρούς ακόμη μεγαλύτερες. Οι χριστιανοί μας ελπίζουν και δεν πρέπει να απογοητευτούν”.

Για το λόγο αυτό η Επισκοπή κάνει έκκληση προς όλους όσοι κατανοούν την αναγκαιότητα του Ιεραποστολικού Κέντρου στην περιοχή αυτή, να βοηθήσουν με την προσευχή, την αγάπη και την στήριξή τους.

“Ευχόμαστε και προσευχόμαστε η Αγία Ευφημία να μας χαρίσει το Ιεραποστολικό Κέντρο, που θα αποτελέσει την κολυμβήθρα της Ορθοδοξίας μας και θα καταστεί η αναγέννηση του φτωχού λαού, η χαρά των παιδιών και η ελπίδα της νεολαίας μας. Το πρώτο θαύμα έγινε! Η Αγία Ευφημία έφερε πίσω τους χριστιανούς μας, που είχαν φύγει. Εμείς συνεχίζουμε την προσευχή μας και ελπίζουμε ότι θα ολοκληρώσει το θαύμα της”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία: Μάθημα κατήχησης στο προαύλιο του Ι. Ναού της Αγίας Ευφημίας στην Γκέιτα της βορειοδυτικής Τανζανίας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων