02/01/2020 02/01/2020 Με τους αφρικανούς ιερείς και διακόνους να εντυπωσιάζουν με την ερμηνεία τους στα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια για την Πρωτοχρονιά, αλλά και με τα βυζαντινά κάλαντα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευλόγησε και έκοψε την πατροαπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα της έδρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με την παρουσία της παροικίας αλλά...
02 Ιανουαρίου, 2020 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2020 - 15:12

Με τους αφρικανούς ιερείς να εντυπωσιάζουν στα Κάλαντα

Διαδώστε:
Με τους αφρικανούς ιερείς να εντυπωσιάζουν στα Κάλαντα

Με τους αφρικανούς ιερείς και διακόνους να εντυπωσιάζουν με την ερμηνεία τους στα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια για την Πρωτοχρονιά, αλλά και με τα βυζαντινά κάλαντα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευλόγησε και έκοψε την πατροαπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα της έδρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με την παρουσία της παροικίας αλλά και πολλών αραβόφωνων πιστών.

 

 

Όλοι τους, και μεταξύ αυτών ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Κογκό και Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Κινσάσα κ. Γεράσιμος Δούνης και η Β΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κα Μαίρη Παυλίδου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον κατανυκτικό εσπερινό στο πατριαρχικό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων και αμέσως μετά να κατευθυνθούν στη Μεγάλη Αίθουσα του Παλαίφατου Πατριαρχείου, όπου ο Πατριάρχης Θεόδωρος άκουσε τις ευχαριστίες του κλήρου με τον χαιρετισμό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ekalexandria.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων