22/04/2020 22/04/2020 Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης, Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Κατάγκας Μέσα σε διαφορετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως, εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, κεκλεισμένων των θυρών. Μία Ανάσταση που θα μείνει αξέχαστη όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα γεγονότα κι αν σημαδέψουν με το δικό τους τρόπο τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας. Γεγονότα πρωτόγνωρα, τα οποία θα...
22 Απριλίου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2020 - 18:14

Συγκινητικές σκηνές στην Ι.Μ Κατάγκας

Διαδώστε:
Συγκινητικές σκηνές στην Ι.Μ Κατάγκας

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης, Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Κατάγκας

Μέσα σε διαφορετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως, εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, κεκλεισμένων των θυρών. Μία Ανάσταση που θα μείνει αξέχαστη όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα γεγονότα κι αν σημαδέψουν με το δικό τους τρόπο τη ζωή της τοπικής Εκκλησίας. Γεγονότα πρωτόγνωρα, τα οποία θα καθορίσουν πλέον το μέλλον της ανθρωπότητας λόγω της νέας πανδημίας του covid – 19.


Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο, 18/04/2020, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάνγκας, κ.Μελετίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, πλαισιουμένου από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ.Κοσμά Θασίτη, από τους Ιερείς και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος στους Ιερείς και στους Ιεροψάλτες, τόνισε: “Καθώς διανύουμε δύσκολες ημέρες για την ανθρωπότητα, λόγω της πανδημίας του covid – 19, ας πάρουμε δύναμη από το Φως της Αναστάσεως του Κυρίου μας και ας προχωρήσουμε με πίστη και ελπίδα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η δύναμη της Αναστάσεως νικάει το θάνατο και διώχνει κάθε φόβο για οποιαδήποτε ασθένεια, διακηρύττοντας χωρίς καμία αμφιβολία ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά το θάνατο”.


Την Κυριακή, 19/04/2020, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού της Αγάπης, διαβάστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο, ως είθισται, και σε άλλες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Σουαχίλι και Κισάνγκα – τοπική διάλεκτο).
Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους και μοίρασε στον καθένα από ένα κόκκινο αυγό.


Μπορεί οι φετινές ιερές ακολουθίες να ήταν κεκλεισμένων των θυρών.  Μπορεί να έλειπαν οι χριστιανοί από τις Εκκλησίες. Όμως, η κάθε ημέρα εδώ στην Ιεραποστολή περνούσε το δικό της μήνυμα: Μηδείς φοβείσθω θάνατον· ηλευθέρωσε γαρ ημάς ο του Σωτήρος θάνατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων