22/10/2019 22/10/2019 “Μακρόσυρτες ακολουθίες, ώρες ατελείωτες εντός ναών” γράφει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος, σε επίκαιρη ανάρτηση του, “δουλειές που πάνε πίσω στα μοναστήρια γιατί ο Όρθρος πρέπει να διαβαστεί αργά και καθαρά, μπας και χαραχτεί στις καρδιές μας”. Ο Επίσκοπος συνεχίζει: “Μουσικές αλλόκοσμες, ποταμοί λεπτών ρέουν στο σώμα των μοναχών, ενώ ο κόσμος...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 20:26

“Μια αποσύνδεση από την πραγματικότητα της ζωής; Όχι!”

Διαδώστε:
“Μια αποσύνδεση από την πραγματικότητα της ζωής; Όχι!”

“Μακρόσυρτες ακολουθίες, ώρες ατελείωτες εντός ναών” γράφει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος, σε επίκαιρη ανάρτηση του, “δουλειές που πάνε πίσω στα μοναστήρια γιατί ο Όρθρος πρέπει να διαβαστεί αργά και καθαρά, μπας και χαραχτεί στις καρδιές μας”.

Ο Επίσκοπος συνεχίζει:

“Μουσικές αλλόκοσμες, ποταμοί λεπτών ρέουν στο σώμα των μοναχών, ενώ ο κόσμος τρέχει φρενήρης προς την παραγωγικότητα.

Τι είναι όλο αυτό που κάνουμε; Μια παρανοϊκή αντίσταση; Μια λειτουργική επένδυση τεμπελιάς;

Μια αποσύνδεση από την πραγματικότητα της ζωής. Όχι!

Είναι η μετάβαση στη φύση μας. Η βίωση του άχρονου της δοξολογίας του Θεού δια μέσου του πολύωρου της επί γης ύμνηση του θείου. Μια παιδαγωγική προσπάθεια να βιώσουμε εντός της αλλοίωτης πραγματικότητάς μας, το αιώνιο παρόν του Προσώπου Του”

Φωτογραφία: Όρθρος στην Ιερά Κοινοβιακή και Ιεραποστολική Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος, στην προσπάθειά του Επισκόπου να κολυμπήσει στον ποταμό του χρόνου, ο οποίος πάγωσε στο άκουσμα του Εξάψαλμου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων