07/01/2023 07/01/2023 Στην Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη στον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή ιερούργησε ανήμερα της ονομαστική του εορτής ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος. Πρόκειται για την πρώτη Ιερά Μονή που τιμάται επ’ ονόματι του Οσίου και βρίσκεται στην ιεραποστολής της Αφρικής και συγκεκριμένα στη Μαδαγασκάρη. Ο Θεοφιλέστατος με ένα σύντομο κείμενο στα μέσα...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 13:04

Μια παρέα δύο δεκαετιών

Διαδώστε:
Μια παρέα δύο δεκαετιών

Στην Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη στον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή ιερούργησε ανήμερα της ονομαστική του εορτής ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

Πρόκειται για την πρώτη Ιερά Μονή που τιμάται επ’ ονόματι του Οσίου και βρίσκεται στην ιεραποστολής της Αφρικής και συγκεκριμένα στη Μαδαγασκάρη.

Ο Θεοφιλέστατος με ένα σύντομο κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην ημέρα η οποία έμελλε να τον σημαδέψει για τη μετέπειτα πορεία του.

“Του Πρόδρομου ήταν, όταν ανέμελα πέρασα, λαθραία από οικογένεια και φίλους, την πόρτα της Μονής ως δόκιμος. Λίγα χρόνια μετά και την ώρα της μοναχικής μου κουράς άκουσα “Πρόδρομος”. Τότε ο γέροντας μου είπε ότι δυσκολεύτηκε να μου δώσει το όνομα “πολύ σκληρός, παιδί μου, ο Πρόδρομος, απόλυτος στην πίστη και στον ασκητισμό. Δε σου δίνω το όνομα γιατί του μοιάζει, παρά γιατί είσαι ευαίσθητος και θα χρειάζεσαι πάντα την ισχυρή παρουσία του”. Είχε δίκαιο, δεν έμεινα μέρα χωρίς αυτόν, δεν ένιωσα στιγμή μόνος. Σα να μου σκούπιζε τα δάκρυα και με μάζευε στο γέλιο. Σα να με σήκωνε στις πτώσεις και με προσγείωνε στις οποίες επιτυχίες. Δεν ένιωσα στιγμή μόνος γιατί είχα κοντά μου τον μοναχικό φίλο, αυτόν που μου έμαθε πως το να είσαι σκληρός και απόλυτος στην ζωή σου δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην είσαι διακριτικός με τις ζωές των άλλων”, έγραψε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων