25/10/2021 25/10/2021 Ακόμη μια πληγή του σχίσματος επουλώθηκε χθες, 24 Οκτωβρίου, με την επανένταξη της Ενορίας Κυαντάλε της αφρικανικής Μουλέμπας στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ενορία αυτή που ιδρύθηκε το 1994, αποσχίσθηκε το 1999 στην σχισματική ψευτοεκκλησία “ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ” του περίφημου ψευτοπροφήτη Ηλία. Μετά από συστηματική προσέγγιση, όπως αναφέρει ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 12:39

Σχισματική ενορία επέστρεψε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Σχισματική ενορία επέστρεψε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ακόμη μια πληγή του σχίσματος επουλώθηκε χθες, 24 Οκτωβρίου, με την επανένταξη της Ενορίας Κυαντάλε της αφρικανικής Μουλέμπας στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ενορία αυτή που ιδρύθηκε το 1994, αποσχίσθηκε το 1999 στην σχισματική ψευτοεκκλησία “ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ” του περίφημου ψευτοπροφήτη Ηλία. Μετά από συστηματική προσέγγιση, όπως αναφέρει ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, το Άγιο Πνεύμα τους κάλεσε σε ενότητα με την κανονική Εκκλησία, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Έγινε κατήχηση από τον π. Ελευθέριο και τον π. Πέτρο, και ακολούθησε το μυστήριο του Χρίσματος. Έτσι, χθες, μετά από ένα κοπιώδες ταξίδι 2,5 ωρών ο π. Χρυσόστομος λειτούργησε στη λασποκαλύβα του Κυαντάλε, που χτίστηκε, ως επισφράγισμα της επιστροφής και της ενότητας. Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμ. Χρυσόστομος τόνισε: “Ο εχθρός μας, διάβολος, δεν θέλει την ενότητα και την αγάπη και βάζει διχασμούς, ακόμη και μέσα στην Εκκλησία. Δεν θέλει οι άνθρωποι να αγαπιούνται, για να μη σωθούν. Δεν αγαπάς, δεν σώζεσαι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στην έλλειψη αγάπης. Δεν έχεις αγάπη, δεν έχεις την αλήθεια. Η Εκκλησία είναι μία. Η ενότητα είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος».

Ο ίδιος μοίρασε σταυρούς και μίλησε για τη σημασία και τη δύναμη του Σταυρού. Επίσης, μοίρασε κομποσχοίνια, που έκανε η κυρά Δόμνα από την Αμμουλιανή και τους έμαθε πως να κάνουν αδιάλειπτη νοερά προσευχή.

Έδωσε μια Αγία Γραφή και παρακάλεσε τον Κατηχητή μια φορά την εβδομάδα να μαζεύονται οι χριστιανοί και τα παιδιά και να τους διαβάζει. Άφησε Ιερές Εικόνες και Ιερά σκεύη, που θα είναι προίκα του Ναού για την επιστροφή τους. Τον Πατριαρχικό Επίτροπο συνόδευαν Ιερασπουδαστές από την Ιερατική Σχολή “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ”, οι οποίοι έψαλλαν, διακόνησαν το Ιερό και έκαναν την κατήχηση των παιδιών μετά τη Λειτουργία. Έτσι, θα εκπαιδεύονται πρακτικά στην Ιεραποστολή που θα αναλάβουν ως Ιερείς, συν Θεώ, στο μέλλον.

Η όλη ποιμαντική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χορούς, τραγούδια, ομιλίες και δώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων