16/10/2019 16/10/2019 Επίκαιρες σκέψεις του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Προδρόμου, όπως αυτές δημοσιεύονται στη σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” του κοινωνικού δικτύου Facebook, όπου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Παραφράζοντας, λοιπόν, τον νομπελίστα: εάν αποσυνδέσεις την Ιεραποστολή, στο τέλος θα δεις μια βάρκα, μια σταγόνα ιδρώτα και το Ιερό Ευαγγέλιο”. ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 10:35

“Μια βάρκα, μια σταγόνα ιδρώτα και το Ιερό Ευαγγέλιο”

Διαδώστε:
“Μια βάρκα, μια σταγόνα ιδρώτα και το Ιερό Ευαγγέλιο”

Επίκαιρες σκέψεις του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Προδρόμου, όπως αυτές δημοσιεύονται στη σελίδα “Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης” του κοινωνικού δικτύου Facebook, όπου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Παραφράζοντας, λοιπόν, τον νομπελίστα: εάν αποσυνδέσεις την Ιεραποστολή, στο τέλος θα δεις μια βάρκα, μια σταγόνα ιδρώτα και το Ιερό Ευαγγέλιο”.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

“Πάντα με συγκινούσε η δωρική έκφραση του Ελύτη: “Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος, θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα, την ξαναφτιάχνεις”, και, πάντα πίστευα ότι με εκφράζει, χωρίς να γνωρίζω το γιατί.

Λίγους μήνες, τώρα, το “γιατί” αυτό σαρκώνεται σε κάθε μου βήμα και χθες αποκρυσταλλώθηκε εντός μου.

Για εμένα Ελλάδα είναι η αποστολή μας, ο φωτισμός όλων. Παραφράζοντας, λοιπόν, τον νομπελίστα: εάν αποσυνδέσεις την Ιεραποστολή, στο τέλος θα δεις μια βάρκα, μια σταγόνα ιδρώτα και το Ιερό Ευαγγέλιο.

Που σημαίνει: με αλλά τόσο γινόμαστε όλοι Ένα”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων