05/04/2020 05/04/2020 Είναι η Ήπειρος που μαστίζεται από θανατηφόρες ασθένειες, είναι ο τόπος που ο Έμπολα και η ελονοσία “χτυπούν” κάθε χρόνο τους συνανθρώπους μας με αποτέλεσμα χιλιάδες να χάνουν τη ζωή τους. Παράλληλα είναι ο τόπος που το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας δίνει μαρτυρία Ορθοδοξίας και στέκεται στο πλευρό τους. Οι ιεράρχες του αψηφούν τους κινδύνους και με...
05 Απριλίου, 2020 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2020 - 10:36

Μήνυμα από την Ήπειρο που υποφέρει από θανατηφόρες ασθένειες για τον Κορωνοϊό

Διαδώστε:
Μήνυμα από την Ήπειρο που υποφέρει από θανατηφόρες ασθένειες για τον Κορωνοϊό

Είναι η Ήπειρος που μαστίζεται από θανατηφόρες ασθένειες, είναι ο τόπος που ο Έμπολα και η ελονοσία “χτυπούν” κάθε χρόνο τους συνανθρώπους μας με αποτέλεσμα χιλιάδες να χάνουν τη ζωή τους.

Παράλληλα είναι ο τόπος που το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας δίνει μαρτυρία Ορθοδοξίας και στέκεται στο πλευρό τους. Οι ιεράρχες του αψηφούν τους κινδύνους και με σύμμαχο την πίστη τους ενδυναμώνουν ψυχικά τους πιστούς για να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες.

“Θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία», επισήμανε με έμφαση αναφερόμενος στο πρόβλημα της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, επικαλούμενος τις πρεσβείες της Θεοτόκου, τελώντας την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, σε έναν από τους εμβληματικούς και επιβλητικούς ναούς της ομογένειας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στην Αλεξάνδρεια.

Μέσα στον άδειο από πιστούς ναό, λόγω των προληπτικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχήθηκε σε όλους «κουράγιο, υπομονή, ελπίδα».

Τελώντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ακολουθία μόνον με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Τότκα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος έψαλλε το «Τη Υπερμάχω», και ευχήθηκε «η Παναγία, που είναι Μητέρα του Θεού, ως Μητέρα να λυτρώσει το γένος των ανθρώπων εκ της πανδημίας».

Η γονατιστή προσευχή του Πατριάρχη απέναντι στη «μάστιγα» του Κορωνοϊού

Ήταν μία ιδιαίτερα συγκινητική  στιγμή- κατά τη διάρκεια της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών- που έκανε τους πιστούς να δακρύσουν.

Ο λόγος για την προσευχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου ο οποίος γονατιστός προσευχήθηκε στην Παναγία μας για να εξαλειφθεί ο θανατηφόρος κορονοϊός.

Προσευχήθηκε να δοθεί επιτέλους μία λύση, τη στιγμή που κυρίως η Ιταλία και η Ισπανία αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη θρηνεί χιλιάδες νεκρούς.

Δείτε το ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων