01/01/2022 01/01/2022 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας παραμένει προσηλωμένο στον στόχο της Ιεραποστολής δίνοντας στους κατοίκους της Μαύρης Ηπείρου να έχουν μια ελπίδα στο Θεό έστειλε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κκ Θεόδωρος μετά την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να δημιουργήσει Εξαρχεία στα όρια του...
01 Ιανουαρίου, 2022 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2022 - 15:54

Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας για όσους επιβουλεύονται την ιεραποστολή του Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Μήνυμα Πατριάρχη Αλεξανδρείας για όσους επιβουλεύονται την ιεραποστολή του  Πατριαρχείου

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας παραμένει προσηλωμένο στον στόχο της Ιεραποστολής δίνοντας στους κατοίκους της Μαύρης Ηπείρου να έχουν μια ελπίδα στο Θεό έστειλε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κκ Θεόδωρος μετά την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας να δημιουργήσει Εξαρχεία στα όρια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, είναι η πρώτη φορά που αντιδρά δημοσίως για την κίνηση αυτή της ρωσικής Εκκλησίας τονίζοντας μάλιστα ότι στέλνει αυτό το μήνυμα για να ακούσουν οι Εκκλησίες που επιβουλεύονται τον ιερό χώρο της Ιεραποστολής.

Το μήνυμα αυτό του Πατριάρχη το οποίο αναφέρεται στο έργο της Ιεραποστολής που κάνει τόσα χρόνια το Πατριαρχείο αιμμοραγώντας, όπως τονίζει, αλλά χωρίς να μένει σιωπηλό δίνοντας ελπίδα στους ανθρώπους, έρχεται λίγες μέρες μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του για την κίνηση του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Λέει λοιπόν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας :«Έδωσα ένα μήνυμα για να το ακούσουν εκκλησίες άλλες που επιβουλεύονται αυτόν τον ιερό χώρο που λέγεται ιεραποστολή. Γιατί δεν ξέρουν ότι τόσα χρόνια το Πατριαρχείο μας δεν έμεινε σιωπηλό. Αλλά το Πατριαρχείο μας είναι που αιμμοραγεί και δίδει σε αυτούς τους ανθρώπους να έχουν μία ελπίδα στο Θεό. Ας τους συγχωρέσει ο Θεός!»
Το μήνυμα αυτό έστειλε από το το Πατριαρχικό παρεκκλήσιο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022, όπου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ετέλεσε τον Εσπερινό του Αγίου Βασιλείου και της Περιτομής του Κυρίου παρουσία πολιτικής ηγεσίας, διπλωματών και Ιεραρχών.
Με την ολοκλήρωση του εσπερινού εντός του Πατριαρχικού Μεγάρου, ακολούθησε λιτανεία της εικόνας της εορτής μέχρι τη Μεγάλη Αίθουσα του Πατριαρχείου, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου, εστιάζοντας κυρίως στο σπουδαίο ιεραποστολικό του έργο.

Το βίντεο είναι του Νίκου Κάτσικα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Τι είπε για άλλες Εκκλησίες-ιεραποστολή

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων