06/11/2020 06/11/2020 Το ύστατο χαίρε στον Νικόλα Πολίτη είπαν σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 οι συγγενείς του στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στην Αθήνα, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος. «H ελληνική παροικία είναι φτωχότερη γιατί χάνει έναν από τους πιο δραστήριους ανθρώπους,...
06 Νοεμβρίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2020 - 18:04

Μητρ. Γουινέας: “Η ελληνική παροικία έχασε έναν αυθεντικό Ορθόδοξο”

Διαδώστε:
Μητρ. Γουινέας: “Η ελληνική παροικία έχασε έναν αυθεντικό Ορθόδοξο”

Το ύστατο χαίρε στον Νικόλα Πολίτη είπαν σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 οι συγγενείς του στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ στην Αθήνα, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος.

«H ελληνική παροικία είναι φτωχότερη γιατί χάνει έναν από τους πιο δραστήριους ανθρώπους, του αυθεντικούς Έλληνες, τους αυθεντικούς Ορθοδόξους που πάντοτε συμμετείχε σε όλα τα κοινά. Κρατούσε ισορροπίες με γαλήνη με υπομονή, με διπλωματία προσπαθούσε να ρίχνει γέφυρα ώστε να γεφυρώνει χάσματα στις Κοινότητες. Πάντα με πολύ αγάπη όχι μόνο προς την οικογένειά του προς τα δυο του παιδιά, προς την ευλαβεστάτη γυναίκα του αλλά και προς όλους τους Έλληνες, τους κληρικούς, του Πατριάρχες, τους Επισκόπους. Αγαπούσε τους πάντες», είπε ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος αποχαιρετώντας τον Νικόλα Πολίτη.

O εκπρόσωπος του Πατριάρχη Θεόδωρου στην Αθήνα είπε ότι τον γνώρισε το 1999 στην Αλεξάνδρεια και θαύμαζε τη γαλήνη και την πραότητά του αλλά και τους μεγάλους αγώνες που έκανε χωρίς να επιζητεί τα φώτα της δημοσιότητας. Τόνισε ότι ο Νικόλας Πολίτης αγωνιζόταν για να συνεχίσει το έργο που δημιούργησαν οι προκάτοχοι και όσοι Έλληνες πέρασαν από αυτή την ευλογημένη χώρα του Νείλου.

Λόγω των αυστηρών μέτρων για την διασπορά του κορονοϊού, στην Εξόδιο Ακολουθία και στην κηδεία παραβρέθηκαν ελάχιστοι συγγενείς.

Πληροφορίες – βίντεο: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων