24/12/2019 24/12/2019 “Είναι γεγονός ότι οι εορτές της Αγίας μας Εκκλησίας είναι αφορμές αναβαπτισμού όλων μας” αναφέρει στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος  χθες 23 Δεκεμβρίου, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι.Μ. Καμερούν ετέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως 16 κατηχουμένων στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα Γιαουντέ του...
24 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:04

Μητρ. Καμερούν: Ευχές από την καρδιά της Αφρικής

Διαδώστε:
Μητρ. Καμερούν: Ευχές από την καρδιά της Αφρικής

“Είναι γεγονός ότι οι εορτές της Αγίας μας Εκκλησίας είναι αφορμές αναβαπτισμού όλων μας” αναφέρει στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος  χθες 23 Δεκεμβρίου, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι.Μ. Καμερούν ετέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως 16 κατηχουμένων στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα Γιαουντέ του Καμερούν.

Ο Μητροπολίτης Καμερούν από τα βάθη της Αφρικής στέλνει μέσω του Πρακτορείου Ορθοδοξία το δικό του ξεχωριστό μήνυμα σε όλον τον κόσμο: “…Αφορμές να εμβαθύνουμε στα Μυστήρια της Πίστεώς μας ουσιαστικά, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με τον “Κύριο της Δόξης”, ο οποίος εσμικρύνθη έως κυοφορίας, γέννας, σπαργάνων και φάτνης … Σ’ αυτήν την προσπάθεια αυτογνωσίας απέναντι του Υπερθέου, Θεανθρώπου Βρέφους είναι αδύνατον να λησμονήσουμε και να μην δοξολογήσουμε τον πανάγιο Θεό για την συγκινητική αγάπη και τον αγώνα όλων όσοι στέκονται φίλοι, συνδιάκονοι και συγκυρηναίοι στα τρεμάμενα βήματα της Εκκλησίας μας στα Έθνη τα μη γινώσκοντα την αλήθεια του μυστηρίου της ποντοπόρου και σωτηρίου Νηός της Αγίας μας Εκκλησίας. Εκ της διακεκαυμένης γης του Καμερούν ευχόμεθα , θεία παρηγορία και αναψυχή εις πάντας υμάς τους “συνεργούς εν Κυρίω” , άνωθεν βοήθεια εις όσα αγωνίζεσθε και προσπαθείτε… επούλωση και ταχεία ανάρρωση όσων πληγών επέθηκεν ο κόπος, τα αναπότρεπτα λάθη και η βάσανος του παρόντος βίου…

Καλές καρδιακές εορτές του Δωδεκαημέρου και ευλογημένη η Νέα Χρόνια

Μετά της εν Κυρίω αγάπης και ευχών”

Ο Σεβασμιώτατος είχε μιλήσει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία  για την διαδρομή του μέχρι το άγνωστο Καμερούν και την διακονία του εκεί .

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ τη θέση στην Αφρική γιατί ο γέροντάς μου, μου είχε πει πως είμαστε «στρατιώτες»της Εκκλησίας» είπε αρχικά για την εκλογή του, ενώ παραδέχτηκε ότι η Αφρική του αποκάλυψε σιγά σιγά τα προβλήματά της.

Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τόνισε ότι «Στην Αφρική πολλές φορές αισθάνεσαι ένα… «τίποτα»!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Έχω κλάψει πολλές φορές μπροστά στα πάθη του «μυστικού» και «ανύπαρκτου» κόσμου για τη δική μας πραγματικότητα, που υπάρχει στην Αφρική»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων