09/09/2019 09/09/2019 Την Παναγία του Κύκκου και το Γενέσιο της Θεοτόκου ετίμησε χθες η Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα στον Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, λίγες ημέρες πριν από τα θυρανοίξια του ναού. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και παραβρέσθηκαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:38

Μητρ. Μέμφιδος: Η Ελλάδα βρίσκεται απανταχού της Γης

Διαδώστε:
Μητρ. Μέμφιδος: Η Ελλάδα βρίσκεται απανταχού της Γης

Την Παναγία του Κύκκου και το Γενέσιο της Θεοτόκου ετίμησε χθες η Κυπριακή εν Αιγύπτω Αδελφότητα στον Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, λίγες ημέρες πριν από τα θυρανοίξια του ναού.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και παραβρέσθηκαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο κ. Ανδρέας Καζάντες Επιτετραμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Πρόξενος της Κύπρου στο Κάιρο κ. Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου, ο κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της εν’ Αιγύπτω Κυπριακής Αδελφότητας.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Επίσης παραβρέθηκε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο οποίος ανέλαβε το σχεδιασμό και επέβλεπε την αποκατάσταση του σπουδαίου αυτού μνημείου για το Χριστιανισμό.

“O Ελληνισμός δεν έπαψε ποτέ να πονά. Και ένα πονεμένο της κομμάτι είναι αυτή τη στιγμή η Κύπρος. Η Κυπριακή Αδελφότητα υπάρχει στο Κάιρο και εορτάζει και μας θυμίζει ότι η Κύπρος είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Μεγάλης Ελλάδος. Της Ελλάδος που δεν περιορίζεται και μόνο στα στενά όρια της Πατρίδος μας, αλλά βρίσκεται απανταχού της Γης, όπου χτυπά η καρδιά του κάθε Έλληνα. Ο κάθε Έλληνας όπου και αν βρίσκεται δεν εκπροσωπεί μόνο τη δική του πατρίδα αλλά όλο τον Ελληνισμό. Το θέμα είναι να τον εκπροσωπεί με αγαθές προθέσεις, διότι συνήθως εμείς οι Έλληνες δεν εκπροσωπούμε πάντοτε σωστά τον Ελληνισμό, τον οποίο φέρουμε στους ώμους και στις πλάτες μας. Διχόνοιες και φθόνοι είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Ο Μητροπολίτης όμως αναφέρθηκε και στους εθνομάρτυρες που σφαγιάσθηκαν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων