11/09/2023 11/09/2023 Την Κυριακή, 10η Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον προαναφερθέντα περικαλλή Ναό, με την προσευχητική συμμετοχή λιγοστών πιστών της Πόλεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με την σημερινή Θεία Λειτουργία αρχίζει και πάλι ο λειτουργικός “βίος” του παμμεγέθη Καθεδρικού, ο...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 8:30

Μητρόπολη Ναυκράτιδος: “27 αιώνες οι Έλληνες υπάρχουμε σε τούτη τη γη”

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ναυκράτιδος: “27 αιώνες οι Έλληνες υπάρχουμε σε τούτη τη γη”

Την Κυριακή, 10η Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον προαναφερθέντα περικαλλή Ναό, με την προσευχητική συμμετοχή λιγοστών πιστών της Πόλεως του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με την σημερινή Θεία Λειτουργία αρχίζει και πάλι ο λειτουργικός “βίος” του παμμεγέθη Καθεδρικού, ο οποίος διεκόπει κατά τους θερινούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου, αφού οι λίγοι Αλεξανδρινοί συμπάροικοι επισκέπτονται τους οικογενείς τους στην Ελλάδα.

“Βιώνοντας τους λόγους του Δομήτορος της Εκκλησίας Κυρίου μας «μη φοβού το μικρόν ποίμνιον, ότι ευδόκησεν ο Πατήρ ημών δούναι υμίν την Βασιλείαν» (Λουκ.12, 32), συνεχίζουμε την πνευματική διακονία μας, αλλά και υπηρετούμε την ελληνική παρουσία στην φιλόξενη και Θεοβάδιστη γη της Αιγύπτου, η οποία ξεκινά 27 αιώνες νωρίτερα, όταν οι πρώτοι Έλληνες (Μιλήσιοι, Αιγινήτες, Ρόδιοι, Κνίδοι) φτάνουν εδώ και κτίζουν την πρώτη αποικία στο Δέλτα του Νείλου, την πόλη-λιμάνι της Ναυκράτιδος, τον 6ο π.Χ. αιώνα, με την άδεια του φιλέλληνα Φαραώ Αμάση Β’. 27 αιώνες, λοιπόν, οι Έλληνες υπάρχουμε σε τούτη τη γη! Και τούτη την ιερή και ιστορική παρακαταθήκη διακονούμε σήμερα, σε πείσμα των δισέκτων καιρών, ως οι σύγχρονοι επίγονοι αυτών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυκράτιδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων