20/06/2020 20/06/2020 Η κατάσταση με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού στην Κένυα έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση στην χώρα με αποτέλεσμα άνθρωποι να πεινούν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο οποίος αυτή την περίοδο έχει αρχίσει μια μεγάλη εκστρατεία παροχής βοήθειας προς αυτούς τους ανθρώπους. Ο Σεβασμιώτατος περιοδεύει στις...
20 Ιουνίου, 2020 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2020 - 19:36

Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι: “Οι άνθρωποι πεινάνε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι: “Οι άνθρωποι πεινάνε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση με τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού στην Κένυα έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση στην χώρα με αποτέλεσμα άνθρωποι να πεινούν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο οποίος αυτή την περίοδο έχει αρχίσει μια μεγάλη εκστρατεία παροχής βοήθειας προς αυτούς τους ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος περιοδεύει στις γύρω περιοχές του Ναϊρόμπι καθημερινά και παρέχει βοήθεια σε ανθρώπους που πεινούν. “Υπάρχει μεγάλη δυστυχία στις οικογένειες κι έτσι άρχισα να επισκέπτομαι τα χωριά, σπίτι με σπίτι, ιδιαίτερα για τα παιδιά, τους γέρους και τις γριές που μένουν μόνοι τους”, – σημείωσε.

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση έλαβε αυστηρά μέτρα λόγω του κορωνοϊού. Ο κόσμος αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα ενώ τα βράδια απαγορεύεται η κυκλοφορία.

 

 

“Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων πόλεων εδώ στην Κένυα διότι φοβούνται ότι σε περιοχές που υπάρχει ο ιός μπορεί να μεταφερθεί με την μετακίνηση των πληθυσμών. Γι αυτό μας απαγορεύουν να μετακινούμαστε. Εμείς είμαστε στο Ναϊρόμπι και επιτρέπεται μόνο να πάμε στις γύρω περιοχές. Εκτός Ναϊρόμπι δεν μπορούμε να πάμε. Όλα αυτά δημιούργησαν πολλές δυσκολίες στους κατοίκους της Κένυας, σε σημείο που οι άνθρωποι να πεινούν. Υπάρχει μεγάλη πείνα”, – σημείωσε.

Είπε ότι το κλείσιμο των περιοχών προκάλεσε μεγάλη οικονομική κρίση με αποτέλεσμα, οι φτωχοί να υποφέρουν ακόμη περισσότερο. “Γι αυτό εμείς, η Ορθόδοξη εκκλησία, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την εκστρατεία να επισκεφθούμε τις απομακρυσμένες περιοχές, μέχρι εκεί που επιτρέπεται και ιδιαίτερα να δούμε τα παιδιά”, – ανέφερε.

Σημείωσε πως πρώτη ενέργεια ήταν να αντιμετωπίσουν την σίτιση των 350 παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο που είναι δίπλα από την Μητρόπολη. «Με πλησίασαν οι δάσκαλοι. Μου είπαν τώρα τι γίνεται; Καλέσαμε τους γονείς κι αρχίσαμε να τους δίνουμε πακέτα από τροφή», – ανέφερε.

«Εμείς πηγαίνουμε σε φτωχούς σε απομακρυσμένες περιοχές. Πηγαίνω σπίτι με σπίτι. Ιδιαίτερα με παίρνουν στους χώρους εκείνους που υπάρχει ένας γέρος μια γριά που δεν μπορούν ούτε να κινηθούν κι έτσι τους δίνουμε ότι μπορούμε», – είπε.

Για τον Σεβασμιώτατο είναι αδύνατο να διανοηθεί πως υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν. «Είναι αδύνατο στο δικό μου το μυαλό να χωνέψω ότι στον 21ο αιώνα υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν. Κι είδα τις αντιδράσεις των ανθρώπων που επισκέπτομαι τα σπίτια τους. Είναι λίγα τα πράγματα που τους δίνουμε. Αλλά τόση χαρά και τόση ευλογία αισθάνονται που ένας Επίσκοπος τους δίνει αυτά τα λίγα πράγματα. Αφού δεν έχουν τίποτα, έστω και αυτά τα λίγα που τους δίνονται τους χαροποιούν. Έχουν κάτι να βάλουν στο στομάχι τους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς από που βρίσκουν τα χρήματα, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι ζητά από γνωστούς και φίλους να προσφέρουν. «Λέω στους φίλους μου : αν μου στείλετε 50 ευρώ, θα φάνε δέκα άτομα. Αυτό κάνω. Ζητώ από τους φίλους μου να μου στείλουν κάποια ενίσχυση και με τον τρόπο αυτό μπορούμε και κάνουμε αυτό το έργο», – σημείωσε.

Στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου σε αυτό τον αγώνα, βρίσκονται άνθρωποι εθελοντές που αγοράζουν τα τρόφιμα, τα πακετάρουν και τα μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές, όπου γίνεται η παράδοση.

«Ζητούμε από τους ανθρώπους να προσεύχονται για εμάς. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που πεινούν. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση», – είπε.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος απευθύνεται και στο κοινό της Κύπρου για βοήθεια. «Αν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μας βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι», – ανέφερε.

Ο Λογαριασμός της Ορθόδοξης Ιεραποστολής Κένυας είναι: Ελληνική Τράπεζα 121-12-507-366-00.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων