19/04/2023 20/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας ανέφερε ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους εντός της Μητρόπολης στο Χαρτούμ υπάρχουν και μικρά παιδάκια, τα οποία ευτυχώς δεν έχουν τρομοκρατηθεί. Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» επεσήμανε ότι οποιαδήποτε απομάκρυνση από την περιοχή αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με...
19 Απριλίου, 2023 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2023 - 2:49

Μητροπολίτης Νουβίας από Σουδάν: «Επικίνδυνη η απομάκρυνση από την περιοχή»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νουβίας από Σουδάν: «Επικίνδυνη η απομάκρυνση από την περιοχή»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας ανέφερε ότι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους εντός της Μητρόπολης στο Χαρτούμ υπάρχουν και μικρά παιδάκια, τα οποία ευτυχώς δεν έχουν τρομοκρατηθεί.

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα» επεσήμανε ότι οποιαδήποτε απομάκρυνση από την περιοχή αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με την Ελληνική και Κυπριακή Πρεσβεία στο Κάιρο.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, ανέφερε ότι η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα συνεχίζεται και δεν έχει επιτευχθεί καμιά πρόοδος.

Είπε, επίσης, ότι γίνεται χαρτογράφηση των αναγκών, περιλαμβανομένων και αυτών που αφορά τους Κύπριους ομογενείς για διατήρηση της ασφάλειάς τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελεύθεροι πολιορκημένοι 150 Έλληνες στο Σουδάν – Χωρίς τρόφιμα, νερό και ρεύμα οι κάτοικοι

ΥΠΕΞ: Συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν – Επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος εξέφρασε την ανησυχία του για τους Έλληνες στο Σουδάν στον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τη συνάντηση με Σίσι και τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων

Κατέρρευσε και η νέα προσπάθεια εκεχειρίας στο Σουδάν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων