14/03/2024 14/03/2024 Ο νέος κληρικός π. Φίλιππος Λουγκου ανέλαβε καθήκοντα στην Ελληνική Παροικία πέντε πόλεων της Ζάμπιας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης απευθυνόμενος στον π. Φίλιππο μεταξύ άλλων είπε: “Η εκκλησία σήμερα σου εμπιστεύεται να καλλιεργήσεις τον αμπελώνα του Κυρίου μας σε αυτή την όμορφη περιφέρεια της Ζάμπιας. Δεν είσαι μόνος σου, έχεις εκτός από τον...
14 Μαρτίου, 2024 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 16:29

Μητροπολίτης Ζάμπιας προς νέο κληρικό: Δεν είσαι μόνος – Η Ελληνική Παροικία θα σε αγκαλιάσει με καλοσύνη και αγάπη

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ζάμπιας προς νέο κληρικό: Δεν είσαι μόνος – Η Ελληνική Παροικία θα σε αγκαλιάσει με καλοσύνη και αγάπη

Ο νέος κληρικός π. Φίλιππος Λουγκου ανέλαβε καθήκοντα στην Ελληνική Παροικία πέντε πόλεων της Ζάμπιας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης απευθυνόμενος στον π. Φίλιππο μεταξύ άλλων είπε: “Η εκκλησία σήμερα σου εμπιστεύεται να καλλιεργήσεις τον αμπελώνα του Κυρίου μας σε αυτή την όμορφη περιφέρεια της Ζάμπιας. Δεν είσαι μόνος σου, έχεις εκτός από τον Επίσκοπό σου και τους φιλότιμους Έλληνες της Παροικίας που θα σε αγκαλιάσουν με καλοσύνη και αγάπη”.

Τις πέντε πόλεις στολίζουν οι Ιεροί Ναοί της Ορθόδοξιας που οι απόδημοι Έλληνες έχτισαν απο το υστέρημά τους εις δόξαν Θεού. Πρόκειται για τους Ιερούς Ναούς Αγίου Ανδρέα Κίτουε, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λουανσα, Αγίου Νεκταρίου Τσιγκολα στα σύνορα με Κογκό, Αγίου Γεωργίου Μουφουλαρα, και Αγίου Νικολάου Καπιρη Μποσι.

Ο εν λόγω κληρικός εργάστηκε για 10 χρόνια στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου της Λουσάκα με πολύ και αξιόλογη δράση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων