31/05/2021 31/05/2021 Στον Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ του Μαπούτο στη Μοζαμβίκη ιερούργησε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο Βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, με αφορμή την επέτειο της...
31 Μαΐου, 2021 - 9:25
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 9:35

Μνήμη Αλώσεως στη μακρινή Μοζαμβίκη

Διαδώστε:
Μνήμη Αλώσεως στη μακρινή Μοζαμβίκη

Στον Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ του Μαπούτο στη Μοζαμβίκη ιερούργησε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο Βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και των συν αυτώ συναγωνιστών, των θυσιασθέντων για την υπεράσπιση της Κωνσταντίνου Πόλεως, κατά τα γεγονότα της αλώσεώς της από τους Τούρκους στις 29 Μαΐου 1453.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης μετά το μνημόσυνο αναφέρθηκε στη θλιβερή, όπως την χαρακτήρισε, επέτειο και προέτρεψε το εκκλησίασμα να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη όσων προασπίστηκαν την πίστη και την πατρίδα τονίζοντας ότι είναι ημέρα τιμής και μνήμης.

Εξωτερική φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων