18/08/2021 18/08/2021 Με τον τίτλο “Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωσήφ του Ησυχαστού” το κείμενο που δημοσιεύει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος απαντάει στην ερώτηση “τι είναι για εσάς παράδοση;” ενώ την ανάρτηση συνοδεύει με μια φωτογραφία που φαίνεται να συνομιλεί με μικρά παιδιά στα πλαίσια κάποιας Ιεραποστολής. Δείτε το κείμενο: -Τι...
18 Αυγούστου, 2021 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 16:44

“Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωσήφ του Ησυχαστού”

Διαδώστε:
“Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωσήφ του Ησυχαστού”

Με τον τίτλο “Μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιωσήφ του Ησυχαστού” το κείμενο που δημοσιεύει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος απαντάει στην ερώτηση “τι είναι για εσάς παράδοση;” ενώ την ανάρτηση συνοδεύει με μια φωτογραφία που φαίνεται να συνομιλεί με μικρά παιδιά στα πλαίσια κάποιας Ιεραποστολής.

Δείτε το κείμενο:

-Τι είναι γι εσάς παράδοση;

-Παράδοση είναι να αναπνέεις τον αέρα που εκπνέουν οι άγιοι στο διάβα των αιώνων. Στην πρώτη μου επίσκεψη στον τάφο του Οσίου Ιωσήφ, κουρασμένος από τις ανηφοριές, συνάντησα έναν καλόγερο ελαφρό τρόπον τινά ως ξωτικό στο δρόμο. Ασπαστήκαμε αλλήλους και με ρώτησε αν είμαι παπάς. Όταν του είπα ναι, μου λέει με ένταση σαν να ξέχασα το αυτονόητο: “Σταύρωσε με! Να σταυρώνεις τον κόσμο και την πλάση. Αυτή είναι η μόνη δουλειά σου, να αγιάζεις για να αγιάζεσαι”.

Χαράσσοντας το σημείο του Σταυρού στο κεφάλι του συνέχισα με την σκέψη: “…αυτό είναι το μήνυμα που ο ίδιος ο Όσιος μου είπε. Άλλωστε της ιδίας εμπειρίας μέτοχοι είναι και το καλογερο-ξωτικο και ο Ησυχαστής”.

Από τότε υπακούοντας στη φωνή του οσίου δι εταίρου στόματος σταυρώνω μηχανικά μέχρι και τα λιθάρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων