10/02/2024 10/02/2024 Η Μητρόπολη Ζάμπιας σε συνεργασία με το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Λουσάκα και την ελληνική κοινότητα οργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά αφιέρωμα τιμής και μνήμης στον ποιητή της ελευθερίας Διονύσιο Σολωμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και μνήμης Διονυσίου Σολωμού, στις 9 Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 14:01

Μνημονεύοντας τον Διονύσιο Σολωμό τίμησε η Ζάμπια την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Διαδώστε:
Μνημονεύοντας τον Διονύσιο Σολωμό τίμησε η Ζάμπια την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας

Η Μητρόπολη Ζάμπιας σε συνεργασία με το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Λουσάκα και την ελληνική κοινότητα οργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά αφιέρωμα τιμής και μνήμης στον ποιητή της ελευθερίας Διονύσιο Σολωμό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και μνήμης Διονυσίου Σολωμού, στις 9 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β’ περιελάμβανε Θεία Λειτουργία Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση στην προτομή του Εθνικού ποιητή της Ελλάδας και κατάθεση στεφάνων από τις Προξενικές και παροικιακές αρχές.

Εν συνεχεία στην αίθουσα μουσικής της νέας σχολικής πτέρυγας διεξήχθη εκδήλωση με θέμα “Η ελληνική γλώσσα ως βάση των επιστημών”.

Αναγνώσθηκε το μήνυμα της ΑΘΜ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Το φετινό εβδομαδιαίο αφιέρωμα περιλαμβάνει δραστηριότητες σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο UNZA και σχολεία της Ζάμπιας.

     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων