06/06/2022 07/06/2022 Η μοναχική κουρά του θεολόγου Ανδρέα Nsaka, συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) της Κινσάσας στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Χαρίτων, Του δόθηκε το όνομα Νικηφόρος αφενός εις τιμήν του...
06 Ιουνίου, 2022 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 1:35

Μοναχική κουρά και χειροτονία διακόνου στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Μοναχική κουρά και χειροτονία διακόνου στην Κινσάσα

Η μοναχική κουρά του θεολόγου Ανδρέα Nsaka, συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου (Θεολογική Σχολή) της Κινσάσας στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Χαρίτων,

Του δόθηκε το όνομα Νικηφόρος αφενός εις τιμήν του Μάρτυρος Αγ. Νικηφόρου και αφετέρου εις τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου.

Την μοναχική κουρά τέλεσε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος. Προσφωνώντας τον κειρόμενο μοναχό ο Μητροπολίτης Κινσάσας αναφέρθηκε στην τελεία ζωή των μοναχών, η οποία μιμείται το βίο των Αγίων Αγγέλων και γι αυτό καλείται και αγγελικός βίος,στις βασικές αρετές του μοναχού,ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πέραν των ίδιων των μοναχών τα μοναστήρια αποτελούν τόπους αγιασμού, παρηγοριάς, φωτισμού για όλον τον κόσμο.

Λαμβάνοντας αφορμή από το νέο όνομα του μοναχού αναφέρθηκε τόσο στον ομώνυμο μάρτυρα Νικηφόρο όσο και στη σημασία του ονόματος που δηλώνει «αυτόν που φέρνει τη νίκη». Παράλληλα αναφέρθηκε στον μακαριστό κυρό Νικηφόρο τονίζοντας στον νεόκουρο μοναχό πως λαμβάνει όνομα αγίου ανδρός που τίμησε το μοναχικό σχήμα, την ιεροσύνη, την ιεραποστολική ζωή, την Εκκλησία καιτο Πατριαρχείο. Και ο Σεβασμιώτατος κατέληξε με τον ψαλμικό στίχο ως ευχή: «Κατασκεύασον αυτόν, όργανον εναρμόνιον, ψαλτήριον τερπνόν του Αγίου Πνεύματος».

Στη συνέχεια μετέφερε τις ευλογίες και ευχές του Μακαριωτάτου τονίζοντας ότι κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία του δήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του για το όνομα που θα λάμβανε ο νέος μοναχός.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου ο μοναχός Νικηφόρος έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας από τον Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο ενώ της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κανάνγκας Χαρίτων. Ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κανάνγκας κ. Χαρίτωνα για την συμμετοχή του στην χαρά του αδελφού στάθηκε για λίγο στο παιδικό όνειρο του νέου Διακόνου, όνειρο που πλέον γινόταν πραγματικότητα να υπηρετήσει την εκκλησία ως κληρικός. Υπέδειξε στον νέο κληρικό, που την επόμενη Κυριακή συν Θεώ, θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, να έχει ως πρότυπο του τον Αρχιδιάκονο Στέφανο και πως πλέον πατρίδα του δεν θα είναι ο τόπος που γεννήθηκε αλλά η Αγία Τράπεζα που αναγγενάται ο κάθε κληρικός. Ο Μητροπολίτης στάθηκε για άλλη μια φόρα στον μακαριστό και Άγιο Ιεράρχη Νικηφόρο, λέγοντας πώς είναι σίγουρος όχι μόνο ότι χαίρεται με την αφιέρωση του νέου κληρικού στην Εκκλησία αλλά και θα τον σκεπάζει με τα νοερά φτερά του.

Με τη σειρά του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν μέχρι σήμερα, τους γονείς του, τους μακαριστούς ιεράρχες Πενταπόλεως Ιγνάτιο, Κινσάσας Νικηφόρο, τον πρώτο πνευματικό πατέρα του π. Γεράσιμο. Επίσης τους Μητροπολίτες Κινσάσας κ. Θεοδόσιο και Κανάνγκας κ. Χαρίτωνα, τον Πρωτοσύγκελλο και τον Ηγούμενο της Μητροπόλεως καθώς και ονομαστικά όλες τις αδελφές που εργάζονται ιεραποστολικώς στην Κανάνγκα.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κανάνγκας Χαρίτων χειροθέτησε δύο νέους της ενορίας του Αγίου Μάρκου Κανάνγκας ως αναγνώστες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων