14/03/2023 14/03/2023 Το διήμερο 11-12 Μαρτίου ο κατηχητής Αυγουστίνος από την Μιγγίνα, αξιώθηκε να λάβει το πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και να αναλάβει εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Σογκαμπέρε. Ήταν η ανταμοιβή στην πιστότητα και υπομονή που έκανε για 17 χρόνια από τότε που τελείωσε την Ιερατική Σχολή του Κασίκιζι. Πίστευε, κατηχούσε και περίμενε....
14 Μαρτίου, 2023 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 8:19

Μπουκόμπας Χρυσόστομος σε νέο κληρικό: Να τιμήσεις την ιερωσύνη σου

Διαδώστε:
Μπουκόμπας Χρυσόστομος σε νέο κληρικό: Να τιμήσεις την ιερωσύνη σου

Το διήμερο 11-12 Μαρτίου ο κατηχητής Αυγουστίνος από την Μιγγίνα, αξιώθηκε να λάβει το πρώτο και το δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης και να αναλάβει εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Σογκαμπέρε. Ήταν η ανταμοιβή στην πιστότητα και υπομονή που έκανε για 17 χρόνια από τότε που τελείωσε την Ιερατική Σχολή του Κασίκιζι.

Πίστευε, κατηχούσε και περίμενε. Το Σεπτέμβριο του 2022 ο εφημέριος και πνευματικός του πατέρας π. Αθανάσιος τον έστειλε στο Σεμινάριο που ίδρυσε η Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, με την ευλογία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.  Ο Αυγουστίνος έδειξε ζήλο και πρόοδο στο Σεμινάριο και ο Επίσκοπος τον επέλεξε για ποιμένα του Σογκαμπέρε και Κιλεγκέτι.

Η χαρά ήταν μεγάλη και η συμμετοχή των Ορθοδόξων πολύ εκδηλωτική και στην Θεία Λειτουργία, όπου έγινε η χειροτονία και στην γιορτή με την συμμετοχή 6 χορωδιών νεολαίας. Αμιλλώντο ποιος θα δείξει περισσότερη χαρά για την πρόοδο αυτή της Ορθοδοξίας με την χειροτονία των 5 νέων Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κυέρουας.

Ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος κάλεσε τον νέο κληρικό να τιμήσει την ιερωσύνη, που έλαβε, αλλά και το όνομα του μεγάλου Αγίου Πατέρα της Αφρικής Αγίου Αυγουστίνου.

Στον Ιερό Χρυσόστομο αφιερωμένη η νέα ενορία στη Bogomora

Σε άλλα νέα από την Επισκοπή Μπουκόμπας στον Ιερό Χρυσόστομο είναι αφιερωμένη η νέα ενορία στη Bogomora στα σύνορα με την Ουγκάντα.

Πρώτη χαρά τους η βάπτιση τους πριν 6 μήνες στη Bogomora των πρώτων 200 χριστιανών. Δεύτερη χαρά τους η αφιέρωση της Ενορίας τους στον Άγιο Ιωάννου του Χρυσόστομο., αφού Χρυσόστομος ο Επίσκοπος τους, Χρυσόστομος και ο Εφημέριος τους. Τρίτευσε η χαρά τους, με την αγορά του οικοπέδου, όπου θα στεγασθεί η Ενορία.

Αυτή την πολλαπλή χαρά τους την έδειξαν με την υποδοχή στον Επίσκοπο τους και την συμμετοχή τους στην τέλεση του αγιασμού στο οικόπεδο, που αποκτήθηκε για την ανέγερση του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων