16/11/2023 16/11/2023 Να αγαπήσει την Αγία Γραφή, τη Λειτουργία και την Ιεραποστολή προέτρεψε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος τον νέο Πρεσβύτερο που χειροτόνησε στη Μουάνζα.  Στο Ναό του Αγίου Νικολάου Μουάνζας γιορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομου. Κατά την ημέρα αυτή ο Ιεραπόστολος ιεράρχης του Παλαίφατου...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 9:03

Μπουκόμπας Χρυσόστομος σε νέο Πρεσβύτερο: “Να αγαπήσεις την Αγία Γραφή, τη Λειτουργία και την Ιεραποστολή”

Διαδώστε:
Μπουκόμπας Χρυσόστομος σε νέο Πρεσβύτερο: “Να αγαπήσεις την Αγία Γραφή, τη Λειτουργία και την Ιεραποστολή”

Να αγαπήσει την Αγία Γραφή, τη Λειτουργία και την Ιεραποστολή προέτρεψε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος τον νέο Πρεσβύτερο που χειροτόνησε στη Μουάνζα. 

Στο Ναό του Αγίου Νικολάου Μουάνζας γιορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομου. Κατά την ημέρα αυτή ο Ιεραπόστολος ιεράρχης του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής τίμησε τον προστάτη Άγιο του με την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Λεοντίου Ja kobo.

Συμμετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Μουάνζας π. Θεόδωρος, Γκέιτας π. Ιωάννης, οι ιερείς Αθανάσιος πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος, π. Παύλος, π. Εφραίμ και διάκονος Πορφύριος.

Παρόντες στο Ναό και οι ορθόδοξοι γονείς του π. Λεοντίου και οι σπουδαστές του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ  “ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, που έψαλλαν και χάρηκαν για τη χειροτονία του συμμαθητή τους. Στο λόγο του ο Επίσκοπος προς τον χειροτονούμενο ανέφερε λόγους του ιερού Χρυσοστόμου για την Ιερωσύνη.

“Η Ιερωσύνη είναι ανώτερη των αγγέλων και του βασιλέως. Η δε καθαρότητα του ιερέως πρέπει να είναι καθαρώτερες και από τις ακτίνες του ήλιου. Να αγαπήσεις αυτά, που αγάπησε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Αγία Γραφή, Θεία Λειτουργία και Ιεραποστολή”, επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος.

Μετά την Θεία Λειτουργία οι σπουδαστές του Κολλεγίου παρουσίασαν εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Επισκόπου τους και του νεοχειροτονηθέντος συμμαθητή τους π. Λεοντίου, στον οποίο προσέφεραν δώρα του σεβασμού και της αγάπης τους. Ο νέος εφημέριος θα αναλάβει την διαποίμανση της νεοιδρυθείσης Ενορίας Αγίου Σάββα Mwanza και Αγίας Χριστίνας Ngase.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων