20/09/2020 20/09/2020 Στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια, εστιάζει μεγάλο μέρος της ιεραποστολικής της δράσης η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μια προσπάθεια να  δοθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και να “σπάσει ο κύκλος της φτώχειας”. Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ο π. Αντώνιος επισκέφθηκε...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 9:49

“Να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας”

Διαδώστε:
“Να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας”

Στην εκπαίδευση των παιδιών και των νέων προκειμένου να αποκτήσουν εφόδια, εστιάζει μεγάλο μέρος της ιεραποστολικής της δράσης η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μια προσπάθεια να  δοθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και να “σπάσει ο κύκλος της φτώχειας”.

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ο π. Αντώνιος επισκέφθηκε την συνοικία Τσόνγκουε προκειμένου να βρεθεί κοντά στα παιδιά.

Η Ζάμπια είναι μια χώρα νέων, με την πλειονότητα του πληθυσμού (53,4%) να είναι κάτω των 18 ετών ). Η εκτιμώμενη μέση ηλικία είναι 16,7 έτη, η οποία είναι μια από τις χαμηλότερες στην περιοχή και παγκοσμίως.  Εκτιμάται ότι το 54,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 40,9% των παιδιών δεν έχουν πρόσβαση σε διατροφή, εκπαίδευση, υγεία, πόσιμο νερό, αποχέτευση και  επαρκή στέγαση.
Όπως γράφει σε ανάρτησή της η Μητρόπολη Ζάμπιας πολλά νοικοκυριά «δεν έχουν τίποτα να φάνε και επιβιώνουν από άγρια ​​φρούτα ή περνούν χωρίς τροφή”.  Επίσης, πολλά παιδιά από τη Ζάμπια, ειδικά εκείνα που ζουν σε κοινότητες που δεν διαθέτουν δρόμους και υποδομές, αγωνίζονται να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και βασικές υπηρεσίες.

“Αλλά υπάρχει ελπίδα. Οι δραστηριότητες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής της Μητρόπολης της Ζάμπια συνεχίζονται με την ευλογία του Μητρ. Ιωάννη. Ο π. Αντώνιος, στο δρόμο ξανά, επισκέφτηκε το Τσόνγκουα  και δίδαξε τους ανθρώπους να έχουν πίστη στον Κύριο. Ένα πρόγραμμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ζάμπια επικεντρώνεται στη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των παιδιών, δίνοντάς τους την ελπίδα για ένα λαμπρότερο μέλλον και μια ευκαιρία να σπάσουν τον κύκλο της φτώχειας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων