25/05/2021 25/05/2021 Η περιοδεία του Πατριαρχικού Επιτρόπου της Τανζανίας π. Χρυσόστομου Μαϊδώνη στην Γκέιτα ξεκίνησε με ολιγόωρη στάθμευση στην Κίτουα. Ο π. Ιάκωβος από την Ενορία του Αγίου Ραφαήλ του Κιτέμε άπλωσε την παρουσία της Ορθοδοξίας με το ιεραποστολικό του έργο στην Κίτουα της Μπουλέμπας. Το αποτέλεσμα ήταν -μετά από κατήχηση- να βαπτισθούν 120 νέοι Ορθόδοξοι χριστιανοί. Μόνοι...
25 Μαΐου, 2021 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 18:37

Νέα ορθόδοξη κοινότητα στην Κίτουα της Μουλέμπα Τανζανίας

Διαδώστε:
Νέα ορθόδοξη κοινότητα στην Κίτουα της Μουλέμπα Τανζανίας

Η περιοδεία του Πατριαρχικού Επιτρόπου της Τανζανίας π. Χρυσόστομου Μαϊδώνη στην Γκέιτα ξεκίνησε με ολιγόωρη στάθμευση στην Κίτουα. Ο π. Ιάκωβος από την Ενορία του Αγίου Ραφαήλ του Κιτέμε άπλωσε την παρουσία της Ορθοδοξίας με το ιεραποστολικό του έργο στην Κίτουα της Μπουλέμπας.

Το αποτέλεσμα ήταν -μετά από κατήχηση- να βαπτισθούν 120 νέοι Ορθόδοξοι χριστιανοί. Μόνοι τους οι νεοφώτιστοι έφτιαξαν ένα Ναό από κλαδιά και συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με την ευκαιρία της επίσκεψης του πνευματικού τους πατέρα.

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή τελέσθηκε Μ. Αγιασμός, ακολούθησε κατηχητικός λόγος και μοιράσθηκαν εικόνες και επιστήθιοι σταυροί στους νέους χριστιανούς.
Εκεί ανακοινώθηκε η αφιέρωση του νέου Να ου, που θα αναγερθεί προς τιμήν του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Ακολούθησε γιορτή με χορούς, τραγούδια και φαγητό, που ετοίμασαν οι νέοι ορθόδοξοι. «Ήταν συγκλονιστική η προσευχή όλων, που γονατιστοί ζήτησαν από τον Τρισάγιο Θεό, μετίς πρεσβείες του Αδελφοθέου Αποστόλου, την στερέωση της νέας ορθόδοξης κοινότητας».

Ελπίζουμε, ότι δεν θα αργήσει η ανέγερση του νέου Ναού.

Οι Αφρικανοί ορθόδοξοι αδελφοί μας υποδέχονται τον πατριαρχικό επίτροπο και τη συνοδεία του, περιβάλλοντάς τους με αγάπη Χριστού και απίστευτη φιλοξενία χωρίς η δυσκολεμένη ζωή τους να στέκεται εμπόδιο στη χαρά τους.

Χριστός Ανέστη ψέλνουν συνεχώς και χαίρονται.

Το φωτογραφικό υλικό και οι πληροφορίες αποστέλλονται από την ανταποκρίτρια του Συλλόγου “Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού”, που μεταφέρει υλική και πνευματική βοήθεια στην μακρινή Τανζανία, βοηθώντας τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη στο σπουδαίο έργο της Ιεραποστολής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων