02/10/2023 02/10/2023 Ημέρα χαράς στην Επισκοπή Μπουκόμπας η Κυριακή 1η Οκτωβρίου με την χειροτονία του διακόνου Εφραίμ σε πρεσβύτερο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μουάνζας. Την χειροτονία τέλεσε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, συμπαραστατούμενος από οκτώ ιερείς της Μουάνζας και της Γκέιτας, από την οποία και...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 8:20

Νέος Πρεσβύτερος στην Επισκοπή Μπουκόμπας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Νέος Πρεσβύτερος στην Επισκοπή Μπουκόμπας (ΦΩΤΟ)

Ημέρα χαράς στην Επισκοπή Μπουκόμπας η Κυριακή 1η Οκτωβρίου με την χειροτονία του διακόνου Εφραίμ σε πρεσβύτερο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μουάνζας.

Την χειροτονία τέλεσε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, συμπαραστατούμενος από οκτώ ιερείς της Μουάνζας και της Γκέιτας, από την οποία και προέρχεται ο νέος Πρεσβύτερος της Τοπικής Εκκλησίας.

Πλήθη πιστών ταξίδευσαν από μακρινές αποστάσεις για να βρεθούν σε αυτή τη μεγάλη χαρά. Ο π. Εφραίμ είναι δάσκαλος και απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” της Μπουκόμπας. Μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδ. π. Θεόδωρο θα είναι δεύτερος ιερεύς μέσα στην μεγάλη πόλη της Μουάνζας. Με την χειρονοτονία του νέου ιερέως αρχίζει ουσιαστικά η Ιεραποστολή σε αυτή τη πόλη των πέντε εκατομμυρίων.

Ο Επίσκοπος στον παραινετικό λόγο του τόνισε, την αγάπη προς το Θεό και τους ανθρώπους, που πρέπει να χαρακτηρίζει τον ποιμένα, σύμφωνα με τον Ιερό Χρυσόστομο. “Αυτή η αγάπη πρέπει να τον διακρίνει προς τους μακράν και εκτός της Εκκλησίας ευρισκομένους πλανεμένους. Αναλαμβάνει σε μια ενορία που δεν έχει πιστούς”.

“Με την χειροτονία σου αποστέλλεσαι να ψαρέψεις ψυχές, που βασανίζονται στην πλάνη και την αίρεση και να τους φέρεις στην Αγία μας Εκκλησία”, τόνισε.

Ο Θεοφιλέστατος θύμησε στο εκκλησίασμα, ότι έχει δώσει στο νέο κληρικό το όνομα Εφραίμ, για να τιμήσει τον μεγάλο ευεργέτη της Επισκοπής, τον Ηγούμενο Εφραίμ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων