28/03/2022 28/03/2022 Με την ευλογία του Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών – Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στην πόλη Onitsha, στην πολιτεία Anambra της Νιγηρίας. Ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός στεγάζεται στον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, όπου στους υπόλοιπους...
28 Μαρτίου, 2022 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 16:30

Νιγηρία: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Απ. Μάρκου

Διαδώστε:
Νιγηρία: Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Απ. Μάρκου

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Γ΄ Κυριακής των Νηστειών – Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στην πόλη Onitsha, στην πολιτεία Anambra της Νιγηρίας.

Ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός στεγάζεται στον 2ο όροφο μιας πολυκατοικίας, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, όπου στους υπόλοιπους στεγάζονται άλλες ομολογίες. Η παρούσα ενορία, είναι μια προσπάθεια της Ορθόδοξης Μητρόπολης στην Αφρικανική Ήπειρο, ώστε να μεταφερθεί η Ορθόδοξη πίστη στην συγκεκριμένη πόλη παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο σπουδαίο αυτό έργο.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιμ. Κορνήλιος Osuji και κύρηξε τον Θείο Λόγο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Η Ζωή μας είναι πάντα ένας Σταυρός που μας θυμίζει, κατά την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, ο Χριστός ότι “Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι”. Και είναι ένα μεγάλο μήνυμα για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε στην καθημερινή μας ζωή, ιδιαίτερα και την περίοδο της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής, ώστε να έχουμε την δύναμη να φτάσουμε στο τέλος της νηστείας και να αναφωνήσουμε “Χριστός Ανέστη”.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων