22/07/2020 22/07/2020 “Μαθαίνουμε για την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, μαθαίνουμε για εκείνους που δημιούργησαν την εκπαίδευση και τη Δημοκρατία. Νιώθω Έλληνας γιατί ονειρεύομαι στα ελληνικά, ξυπνάω με ένα ελληνικό τραγούδι, χορεύω ελληνικά. Νιώθω Έλληνας γιατί αγαπώ τον συνάνθρωπό μου”. Με αυτά τα συγκινητικά λόγια-καρδιάς ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ουγκάντα περιγράφει το ιεραποστολικό έργο που...
22 Ιουλίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 8:32

“Νιώθω Έλληνας, γιατί ονειρεύομαι ελληνικά”

Διαδώστε:
“Νιώθω Έλληνας, γιατί ονειρεύομαι ελληνικά”

“Μαθαίνουμε για την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, μαθαίνουμε για εκείνους που δημιούργησαν την εκπαίδευση και τη Δημοκρατία. Νιώθω Έλληνας γιατί ονειρεύομαι στα ελληνικά, ξυπνάω με ένα ελληνικό τραγούδι, χορεύω ελληνικά. Νιώθω Έλληνας γιατί αγαπώ τον συνάνθρωπό μου”.

Με αυτά τα συγκινητικά λόγια-καρδιάς ο π. Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ουγκάντα περιγράφει το ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην αφρικανική αυτή χώρα από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μιλά για την ζωή του στην Ελλάδα, τις σπουδές του αλλά και για την απόφασή του να επιστρέψει στη χώρα του και να προσφέρει

“Ήθελα να επιστρέψω στην Αφρική και να βοηθήσω” τονίζει.
Μαζί με τη σύζυγό του Χαριτίνη και με την υποστήριξη του Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας αφιέρωσε τη ζωή του στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για εκατοντάδες φτωχά παιδιά.

Χάρη σε δωρεές από την Ελλάδα και την Κύπρο, διαχειρίζεται πέντε σχολεία, τα οποία παρέχουν εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, τροφή και στέγη σε περισσότερα από 1.200 φτωχά και ορφανά παιδιά.

Πηγή: world.greekreporter.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων