18/04/2022 18/04/2022 Με την ακολουθία του Νυμφίου που εψάλη χθες στους ναούς εισήλθαμε στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος εξηγεί σε ανάρτησή του τη σχέση του Νυμφίου με την Εκκλησία: “Η Εκκλησία μίλησε! Η Εκκλησία επέλεξε την Κεφαλή της να την ονομάσει Νυμφίο. Και μάλιστα τον πιο όμορφο...
18 Απριλίου, 2022 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 11:52

Νυμφαγωγός

Διαδώστε:
Νυμφαγωγός

Με την ακολουθία του Νυμφίου που εψάλη χθες στους ναούς εισήλθαμε στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος εξηγεί σε ανάρτησή του τη σχέση του Νυμφίου με την Εκκλησία:

“Η Εκκλησία μίλησε! Η Εκκλησία επέλεξε την Κεφαλή της να την ονομάσει Νυμφίο. Και μάλιστα τον πιο όμορφο από κάθε άνθρωπο επί της γης, ο ωραίος κάλλει παρά πάντας βροτούς.

Όταν δε, θέλησε να απεικονίσει το πρόσωπο του αγαπημένου εραστή διάλεξε την άκρα ταπείνωση, τον κατάστικτο τοις μώλωψι και, ως τέτοιον, πανσθενουργό, τον εμπαιγμένο, τον φέροντα τη μορφή της κοσμικής απαξίωσης. Γιατί όλα αυτά τα υπέμεινε γι’ Αυτή, για την Νύμφη Εκκλησία, κατά τον Ποιμήν του Ερμά, για τη σωτηρία του Σώματος στο οποίο είναι όλοι και όλα προσκεκλημένοι.

Νυμφίος, λοιπόν, ο Χριστός και όσοι τα μαύρα φορούν, τη φόρμα εργασίας στον Αμπελώνα Του, νυμφαγωγοί. Κουβαλούν το βάρος του σταυρού τους και λίγο από τον σταυρό του κάθε άλλου μέχρι να φτάσουν στο πόδια του Αγαπημένου. Και τότε, και πάντα, η ψυχή χαίρει με τον μυστικό αρραβώνα μέσα στη νυφική παστάδα της Εδέμ”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων