07/01/2023 10/01/2023 Η οικογένεια των ορθοδόξων που ακολουθεί το Ιουλιανό Ημερολόγιο εόρτασε, όπως κάθε, χρόνο μαζί τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας. Σέρβοι, Ρώσοι και Ουκρανοί τίμησαν μαζί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Κατά Σάρκα Γεννήσεως του Χριστού μαζί στο παρέκκλιση της ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης μετέφερε της ευχές του...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 18:57

Νύχτα Χριστουγέννων των Σλάβων στην Μητρόπολη Ζάμπιας

Διαδώστε:
Νύχτα Χριστουγέννων των Σλάβων στην Μητρόπολη Ζάμπιας

Η οικογένεια των ορθοδόξων που ακολουθεί το Ιουλιανό Ημερολόγιο εόρτασε, όπως κάθε, χρόνο μαζί τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας.

Σέρβοι, Ρώσοι και Ουκρανοί τίμησαν μαζί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Κατά Σάρκα Γεννήσεως του Χριστού μαζί στο παρέκκλιση της ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης μετέφερε της ευχές του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μυστήριο της ενανθρώπησεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε το άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει τους ηγέτες του κόσμου να γίνει πραγματικότητα η ευχή των αγγέλων “Δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία.”

Ευλόγησε τα παραδοσιακά Χριστοψωμα για την κάθε κοινότητα και ακολούθησε κέρασμα και ανταλλαγή ευχών στην επισκόπικη κατοικία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων