17/10/2020 17/10/2020 Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε στην Οικογένεια του μακαριστού προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδου Κασιμάτη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Ο Μακαριώτατος τόνισε στο μήνυμά του “Ο αείμνηστος Πρόεδρος, σφράγισε με την παρουσία του την σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδεια και με την εν γένει Μεγάλη προσφορά του προς το...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 15:01

“Έφυγε το καύχημα του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας”

Διαδώστε:
“Έφυγε το καύχημα του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας”

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε στην Οικογένεια του μακαριστού προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδου Κασιμάτη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Ο Μακαριώτατος τόνισε στο μήνυμά του “Ο αείμνηστος Πρόεδρος, σφράγισε με την παρουσία του την σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδεια και με την εν γένει Μεγάλη προσφορά του προς το Παλαίφατο, Αποστολικό και Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας”.

Διαβάστε:

Προς
Την Αξιότιμον Οικογένειαν του προσφιλούς τέκνου του Αποστολικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, μακαριστού και λίαν αγαπητού της ημετέρας Μετριότητος Εδμόνδου Κασιμάτη και την ευλογημένην Ομογένειάν μας της Αλεξανδρείας.

Συγκλονισμένοι πληροφορηθήκαμε, ότι έφυγε από τη ζωή ένας ευπατρίδης, το καύχημα του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας και της Αιγύπτου γενικώς, ο μεγάλος στην ψυχή και την καρδιά, Εδμόνδος Κασιμάτης.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος, σφράγισε με την παρουσία του την σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδεια και με την εν γένει Μεγάλη προσφορά του προς το Παλαίφατο, Αποστολικό και Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Δυστυχώς, η ομογένειά μας σήμερα έγινε κατά πολύ πτωχότερη και αδύναμη, η Ελληνική Ομογένεια απώλεσε ένα εκλεκτό και άξιο μνήμης τέκνο της ως ο μεταστάς.

Η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου και εγώ προσωπικώς, λυπούμεθα για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μακαριστού Εδμόνδου Κασιμάτη.

Η προσευχή μας θα είναι καθημερινή προς τον Θεό της συγγνώμης και της αγάπης, ώστε να αναπαύσει την ψυχή του ευγενούς αδελφού και φίλου Εδμόνδου, και να δίδει κουράγιο και βάλσαμο παρηγορίας στην εξαιρετική και σπουδαία οικογένειά του.

Αιωνία αυτού η μνήμη.

Μετά πατρικών ευχών και Πατριαρχικών ευλογιών,
διάπυρος πρός Θεόν ευχέτης

†Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β’

Εν Αλεξανδρεία τη 17η Οκτωβρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ – Απεβίωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων