16/01/2023 16/01/2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην υδατοδεξαμενη της Μητροπόλεως στο Kalundu. Ακολούθως στην Επισκοπική κατοικία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 15:59

Ο Αγιασμός των Υδάτων και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης Ζάμπιας

Διαδώστε:
Ο Αγιασμός των Υδάτων και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης Ζάμπιας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε χθες, το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην υδατοδεξαμενη της Μητροπόλεως στο Kalundu.

Ακολούθως στην Επισκοπική κατοικία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως ,των Προξενείων Ελλάδας , Κύπρου και της Ελληνικής Κοινότητας.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τις ομιλίες του, μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β και τόνισε δε ότι οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό για όσα μας χάρισε και για όσα θα μας χαρίσει.

Ο Σεβασμιώτατος έκοψε και μοίρασε την βασιλόπιτα ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά για την νέα χρονιά. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν: στην βασιλόπιτα του Ελληνικού Προξενείου η Γαβριέλα Κρουπνικ , της Ιεράς Μητροπόλεως ο Γιάννης Μαρκατος, του Κυπριακού Προξενείου η Μάρα Ηλιακοπουλου και της Ελληνικής Κοινότητας η Σοφία Ηλιακοπούλου.

Με την ευκαιρία της της νέας σχολικής χρονιάς τα κατ’ έθιμον δώρα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν χωρίς αμφιβολία η απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων στον Ρωμανό Κρούπνικ και στον Αντώνιο Σπανό που έπιασαν τον Σταυρό.

Ευχές έδωσαν οι Προξενοι Ελλάδος και Κύπρου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκανε τον απολογισμό του έργου της Επισκοπής ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συμπαράσταση και συνεργασία, τονίζοντας, ότι όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. «Ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Ας εμπιστευτούμε σε Εκείνον τη ζωή μας, συνεχίζοντας την πορεία του βίου μας προσηλωμένοι στο θέλημά Του» τόνισε μ μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε εορταστικό γεύμα.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων