06/01/2023 06/01/2023 Σε κάθε γωνιά του πλανήτη σήμερα τα ύδατα αγιάζονται και η φύσης αγάλλεται γιορτάζοντας τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου Ιησού Χριστού. Στην ιεραποστολική Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Τίμιος Σταυρός ρίφθηκε στα νερά του Ινδικού Ωκεανού από τον Επίσκοπο κ. Πρόδρομο. “Κατά που πέφτει ο Ιορδάνης;” ρωτά στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο ο Θεοφιλέστατος...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 - 21:03

Ο αγιασμός των υδάτων στον Ινδικό Ωκεανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο αγιασμός των υδάτων στον Ινδικό Ωκεανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη σήμερα τα ύδατα αγιάζονται και η φύσης αγάλλεται γιορτάζοντας τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στην ιεραποστολική Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ο Τίμιος Σταυρός ρίφθηκε στα νερά του Ινδικού Ωκεανού από τον Επίσκοπο κ. Πρόδρομο.

“Κατά που πέφτει ο Ιορδάνης;” ρωτά στο συνοδευτικό κείμενο του βίντεο ο Θεοφιλέστατος και απαντά: “Τέσσερα ποτάμια ένα γύρω φέρνουν τον παράδεισο, μεταξύ αυτών ο Ιορδάνης. Ναι, αυτός ο ίδιος ποταμός που ζωοποιεί την έρημο του Ισραήλ, αυτός ορίζει τη μια μεριά του κήπου της Εδέμ. Άλλωστε, ο παράδεισος εδώ ήταν, μεταξύ και μέσα μας. Εμείς αλλάξαμε μάτια, εμείς χάσαμε το Φως του. Γι αυτό και ήρθε πάλι, και ο Αφέντης έσκυψε ως δούλος έμπροσθεν του δούλου του. Και βούτηξε τα πόδια του στο ίζημα του πυθμένα. Σταγόνες έτρεξαν τα μαλλιά και το πρόσωπό του. Οι ουρανοί άνοιξαν φωνάζοντας την αλήθεια. Και τότε τα ύδατα πίσω έτρεξαν στις πηγές του παραδείσου. Αυτός άνοιξε τα πάντα και πάλι, κι εμείς πρέπει μόνο να πάρουμε τα βήματά του, να τρέξουμε στα ποτάμια της των δακρύων μετανοίας, να βαπτιστούμε στο φως Του. Στον παράδεισο, λοιπόν, ο Ιορδάνης, δηλαδή σε κάθε μέρος του κόσμου που προσπαθεί να γίνει παράδεισος από την αρχή!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων