18/12/2023 18/12/2023 Ευλογημένες στιγμές έζησαν οι πιστοί της Ορθόδοξης Κοινότητας του ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Βασιλείου, κατά την ημέρα μνήμης του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερωνύμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αξώμης κ. Δανιήλ και Ζάμπιας κ. Ιωάννου. Οι παρεπιδημούντες Αρχιερείς...
18 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 20:50

Ο Άγιος Διονύσιος ευλόγησε τη Ζάμπια

Διαδώστε:
Ο Άγιος Διονύσιος ευλόγησε τη Ζάμπια

Ευλογημένες στιγμές έζησαν οι πιστοί της Ορθόδοξης Κοινότητας του ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Βασιλείου, κατά την ημέρα μνήμης του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερωνύμου και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αξώμης κ. Δανιήλ και Ζάμπιας κ. Ιωάννου.

Οι παρεπιδημούντες Αρχιερείς ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη κ. Ιωάννη για την ευγενική πρόσκληση και την φιλοξενία και του ευχήθηκαν έτη πολλά για την 30η επέτειο από την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του (17/12/1993).

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι δύο Ζακύνθιοι Μητροπολίτες λιτάνευσαν την Εικόνα του Αγίου Διονυσίου πέριξ του Ιεραποστολικού Κέντρου, με την συμμετοχή της φιλαρμονικής της Προεδρικής Φρουράς και όλων των Ορθοδόξων που προσήλθαν να λάβουν την ευλογία του Αγίου.

Ευθύς μετά τις ιερές Ακολουθίες, πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη εορτή για την νεολαία και τα παιδιά της Κοινότητας, μοιράστηκαν κουτιά με γλυκίσματα και δώρα, δέματα για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών, ψάλθηκαν τα τοπικά Ζαμπιάνικα κάλαντα και προσφέρθηκε γεύμα όλους τους πιστούς.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου να σκέπουν την Ορθόδοξη Εκκλησία που παροικεί στην Ζάμπια, να την αυξάνουν και να την ευλογούν.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων