12/05/2023 12/05/2023 Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Ιμπόγκο της Ιρίνγκα. Είναι ο πρώτος ναός που ανήγειρε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μετά την ενθρόνισή του. Οι κάτοικοι του χωριού πέρα από τις πολλές τους ανάγκες είχαν δώσει προτεραιότητα στην ανέγερση ναού παρά στη δημιουργία γεώτρησης ή στο...
12 Μαΐου, 2023 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 15:04

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο Ιμπόγκο

Διαδώστε:
Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο Ιμπόγκο

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Ιμπόγκο της Ιρίνγκα. Είναι ο πρώτος ναός που ανήγειρε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος μετά την ενθρόνισή του.

Οι κάτοικοι του χωριού πέρα από τις πολλές τους ανάγκες είχαν δώσει προτεραιότητα στην ανέγερση ναού παρά στη δημιουργία γεώτρησης ή στο κτίσιμο σχολείου. Η βαθιά τους πίστη, η απλότητα του χαρακτήρα τους και η αγάπη τους στο πρόσωπο του Επισκόπου κάνουν την κάθε επίσκεψη στο Ιμπόγκο ξεχωριστή.

Κατά τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου, οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό, για να υποδεχθούν τον Επίσκοπο και να βοηθήσουν στο μαγείρεμα του γεύματος που θα επακολουθούσε. Συγκίνηση προκάλεσαν τα μικρά παιδάκια που έτρεξαν να βρουν ξύλα για τις φωτιές, γιατί αυτά που υπήρχαν δεν ήταν αρκετά.

Στη Θεία Λειτουργία όλοι με μια φωνή ψάλλανε στον Κύριο και στη λιτανεία που ακολούθησε η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και το Απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννου μέσα την ψυχή τους και η χαρά τους ξεχείλιζε και μεταδίδονταν προς κάθε κατεύθυνση.

Στο γεύμα που ακολούθησε συμμετείχαν όλοι. Το γεύμα ήταν προσφορά των αδελφών:

· Βογιατζή Αικατερίνης υπέρ υγείας της οικογένειάς της και των συγγενών της.

· Κωσταδήμα Θεοδώρας εις μνήμην της μητρός της Αλεξάνδρας.

Πηγή: Ιεραποστολική στέγη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων